Medi ambient

Entitats d'onze països, a Riudaura per conèixer com van aturar el ‘fracking'

Formen part d'una xarxa euromediterrània que uneix esforços per frenar aquest tipus de prospeccions d'hidrocarburs

La trobada es farà diumenge

La plataforma veïnal Riudaura Junts contra el Fracking no només va aturar l'intent de prospeccions gasístiques de l'empresa Teredo Oil, sinó que va posar l'alerta i el debat sobre aquest mètode d'explotació d'hidrocarburs sobre la taula a tot Europa i al Parlament de Catalunya. A Riudaura van tenir èxit i, de fet, integrats en la plataforma contra el fracking de Catalunya lideren l'oposició a aquesta pràctica petroliera.

Per això, diumenge assistiran a Ridaura una setantena de participants d'onze països europeus amb motiu de la tercera Conferència de la Xarxa Euromediterrània de moviments socials i entitats en contra de l'explotació abusiva dels combustibles fòssils, que s'inicia el dia abans a Barcelona. L'objectiu que tenen és consolidar un espai d'aliança en la lluita contra la fracturació hidràulica. I els participants volen conèixer de primera mà el cas de Riudaura per l'èxit que va tenir la plataforma i per les repercussions posteriors del seu moviment opositor. Hi haurà conferències debat amb el geòleg Llorenç Planagumà i amb l'enginyer tècnic de Mines Xavier Vinyals. També hi participaran membres de la plataforma contra el fracking de Riudaura i l'alcaldessa, Eulàlia Massana. Aquesta tercera conferència europea està organitzada pel Centre per la Sostenibilitat Territorial, Alba Sud, la Plataforma Aturem el Fracking de Catalunya i NO al TTIP de Catalunya, amb el suport de Transform Foundation, Fundació Alternativa, Fundació Nous Horitzons, Green Fondation, Diplocat, Enginyers sense Fronteres, ATTAC i CCOO-Catalunya.

LA XIFRA

11
països
estaran representats en la conferència de moviments socials contra el ‘fracking' de Riudaura.

LA DATA

2013
És
quan el Parlament va denegar el permís per fer prospeccions a Teredo Oil i va convocar una comissió d'experts.

De Riudaura a tot el continent europeu

A Europa, diferents nacions ja tenen permisos per investigar o explotar hidrocarburs en els seus territoris. Segons les entitats contràries al fracking, aquesta explotació comporta impactes ambientals i socials molt greus i irreversibles. Per això, han aparegut moltes organitzacions agrupades ara en la Xarxa Euromediterrània, que es reuneix periòdicament per fer efectiva la seva oposició a aquestes tècniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona