Medi ambient

AE-Agró demana coherència en la gestió de les dunes del Port de Sagunt

El consistori ha instal·lat recentment uns cartells on informa a veïns i turistes de la importància de les dunes i la seua flora però manté pràctiques poc respectuoses

El col·lectiu comarcal d'Acció Ecologista-Agró Camp de Morvedre aplaudix que l'Ajuntament de Sagunt vulga posar en valor la platja del Port de Sagunt i les seues dunes amb els nous cartells que ha instal·lat. En ells el consistori informa a veïns i turistes de la importància del cordó dunar. Especialment destaca el valor de la seua vegetació associada, la flora dunar, que permet estabilitzar les dunes i conservar l'arena de la platja.

Per desgràcia, l'Ajuntament no predica amb l'exemple i demana a veïns i turistes un respecte cap a la flora dunar que després el consistori no practica. Durant els darrers dies, a escassos metres del cordó dunar, s'ha pogut contemplar un cartell que alertava de la fumigació amb productes tòxics de la vegetació del passeig marítim.

Per descomptat, esta fumigació química té un impacte negatiu en la flora dunar. Com també el té l'ús de maquinària pesant per a la neteja parcial del cordó dunar ja que, a més a més de destrossar la vegetació de la platja, el pas de les màquines aplana i destruïx el cordó dunar.

Esta manca de respecte de l'ajuntament pels valors ambientals de la platja del Port ha arribat fins al punt de tallar l'únic senillar (Phragmites australis) que resistia en este punt del litoral de Sagunt. Esta actuació té un impacte evident per a la vegetació tallada, però també afecta negativament a les diferents espècies d'ocells que habiten a la platja.

Per tots estos motius, AE-Agró Camp de Morvedre, com a entitat que porta més de dues dècades treballant per a la conservació dels valors naturals de les platges de Sagunt, demana coherència en la gestió de la platja del Port i respecte per part del consistori a la flora dunar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona