Medi ambient

La Conca impulsarà millores a totes les seves depuradores

L'objectiu és que la millora en els sistemes informàtics, de seguretat i equips moderns les converteixi en referent

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà assenyala que s'està actuant en totes les estacions depuradores de la comarca fruit del nou conveni amb l'empresa gestora. L'objectiu és reduir la despesa energètica, fer millores i renovar maquinari.

Amb les actuacions, que abasten programes informàtics d'emergències i manteniment, el control de cada planta, la millora en la seguretat laboral i la inversió en equips d'última generació, s'espera que els centres de tractament siguin un referent en la gestió de sistemes d'aigües residuals al país.

Així, s'ha adquirit un nou quadre elèctric a l'estació de bombament del Parc Fluvial de l'Espluga de Francolí, automatitzant els equips i evitant avingudes d'aigua d'entrada. També s'ha construït una caseta perquè els treballadors tinguin la màxima seguretat al lloc de treball.

A Montblanc i Senan s'estan fent els projectes de remodelació de les casetes de control. A Senan s'està adequant la caseta a les necessitats de treball i a Montblanc es redistribuirà tot l'edifici i es farà una nova zona per ampliar el laboratori i el magatzem. També s'adequaran els sistemes de control remot de la resta de depuradores, ja que aquesta instal·lació és la seu central pel que fa a la part administrativa i analítica de la gestió. D'altra banda, a Montblanc també es farà una millora per augmentar el rendiment i reduir la despesa energètica.

A Santa Coloma de Queralt s'estan col·locant nous equipaments que, entre altres, ajudaran a fer que l'eliminació de matèria orgànica en el reactor sigui més eficient.

Pel que fa a la depuradora de Solivella, l'última en posar-se en funcionament dels sistema a la comarca, s'ha anat automatitzant i adaptant a la gestió de la resta de depuradores de la Conca de Barberà. Aquest any es preveu ajustar encara més els seus equipaments amb l'objectiu d'optimitzar energèticament el funcionament i adaptar les sales destinades al tractament de fangs a la tecnologia vigent.

Entre d'altres millores, també es destaca l'estudi que es farà del col·lector de Vimbodí a l'Espluga per detectar les possibles entrades d'aigües blanques i poder assegurar que el tractament de les aigües que arriben de la depuradora de l'Espluga són exclusivament residuals, fent que el cost de la seva gestió es redueixi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona