Medi ambient

Més de mig miler de persones marxaren per “La Mola” de Paterna

La marxa que va eixir des de la porta de l'ajuntament va estar amenitzada per un grup de dolçainers i tabaleters

A les 10.20 del passat dissabte 17 d'octubre, eixia la marxa que va travessar Paterna per endinsar-se pel paratge natural de la Mola. Es va fer una parada en el denominat “paredón d'España”, on moriren afusellats centenars de valencians a mans dels franquistes on es va fer un parlament en la memòria d'aquells homes i dones que donaren la vida per una societat més justa, lliure i igualitària.

La marxa va continuar paral·lela al barranc de l'endolçà i molt prop de la cova de la mel, paratges amb molta història a Paterna.

Al voltant de la urbanització de la Pinaeta, el regidor de Compromís per Paterna, Carles Martí va fer un parlament per explicar de quina manera afectaria el projecte especulatiu de Puerto Mediterráneo a barris com Lloma Llarga, que acabaria assetjada de vials i una bassa de laminació. O la Pinaeta que quedaria pràcticament dins del pàrquing del macro centre comercial.

La marxa que va comptar amb la participació de tots els partits d'esquerra de Paterna i moviments socials locals,va comptar també amb la presència de comerciants de Paterna, Burjassot i Benimàmet.

Prop del centre esportiu del K-7 la marxa s'ajuntà amb les columnes que venien de Sant Antoni de Benaixeve, Burjassot, Godella i Rocafort. A la pinada de la zona dels “pixadors” es va fer un esmorzar i una aturadaen el camí i van intervenir el representant de Paterna Respira, Jose Ordoñez qui va posar en dubte l'autenticitat dels informes que aporta el promotor britànic del projecte amb dades manipulades i conclusions errònies. El diputat autonòmic de Compromís Juan Ponce va valorar com a molt positiu l'èxit de participació i va remarcar la necessitat de mobilització social per tal de pressionar a les institucions.

La marxa va acabar al cim de la Mola, on els manifestants van poder gaudir de les vistes, ja que des d'aquest indret es pot vore la mar, la Calderona, Calicanto i la serra de Corbella. Allí la comitiva es va dissoldre i va començar la tornada per diferents camins cap a cada barri, posant de manifest que la Mola pot ser un pulmó verd vertebrador dels diferents barris de Paterna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona