Medi ambient

Compromís per Pego denúncia uns abocaments il·legals d'aigua

Les aigües negres sobre el Barranc de Benituba alerten la coalició ecovalencianista

Ahir el Grup Municipal de Compromís per Pego va registrar una pregunta per al pròxim plenari que té a veure amb un tema que ja s'allarga en el temps.

La pregunta és sobre un problema en el Barranc de Benituba on hi ha un vessament incontrolat d'aigües residuals des de fa més d'un any.

Segons el portaveu del Grup Municipal de Compromís, Àngel Oltra, “l'Ajuntament era coneixedor del problema des d'almenys gener de l'any passat perquè hi ha un requeriment d'informació de la fiscalia de Medi Ambient pel vessament d'aigües sense tractar al barranc”.

Compromís per Pego afirma que es podrien estar incomplint vàries normatives i lleis, des de la Directiva Marc de l'Aigua de la CE fins al PORN de la Marjal. Aquest tema d'incompliment de lleis en matèria ambiental pareix ser la norma a aquest Ajuntament, ja hi ha casos com l'enterrament del cavall mort trobat a la marjal sense seguir la normativa i que a dia d'avui no se sap si s'ha solucionat.

També indiquen des de Compromís que s'haurà de veure el grau de contaminació que s'haja pogut produir a l'aqüífer per culpa de la filtració d'aquesta aigua negra al barranc.

Pel que fa a les conseqüències legals Àngel Oltra considera que “a més, en cas que la Confederació o el Seprona prengueren mesures seria l'Ajuntament qui hauria de pagar la deixadesa d'aquells que, sabent que hi ha un problema, segons pareix, no han fet res”.

Preguntat pels possibles motius dels vessaments el regidor de Compromís per Pego respon que “pareix que siga un embós de la canonada de les aigües negres d'una part del poble que fa que l'aigua se n'isca per un registre, el que no entenem és per què no s'ha donat solució. A més tampoc entenem per què quan s'obrin els carrers no preparen una doble canalització per a pluvials i aigües de les cases per tal d'anar preparant tot el poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona