Medi ambient

Associacions animalistes protesten davant la batuda de porcs senglars a Xeraco

Denuncien la vulneració de la moció que declarava la població contra el maltractament animal

El dimecres passat saltaven les alarmes de Guaita Xeraco, associació que treballa per la defensa dels animals, en assabentar-se que l'ajuntament de la localitat pretén vetar l'accés per algunes vies de la muntanya aquest pròxim diumenge en haver programada una cacera de senglars.

Des de Guaita, entitat impulsora junt a Canviar Xeraco de la moció contra el maltractament animal que fa menys d'un mes es va aprovar en el ple de l'ajuntament amb els vots a favor de Canviar Xeraco, PSPV i Compromís, entenen que permetre la matança d'animals sans com a mètode de control poblacional entra en clara contradicció amb l'esperit de la moció, que pretenia fer de Xeraco una població sense sofriment gratuït per als animals.

Per la seua banda, la Plataforma Carles Pinazo, entitat que reuneix a una vintena d'associacions valencianes de defensa animal, i que també va estar assessorant a Canviar Xeraco en la redacció de la moció, lamenta que des del govern de Xeraco no s'haja tingut en compte l'informe sobre alternatives ètiques a la caça que la pròpia Plataforma va fer arribar als diferents regidors mentre es tramitava la moció.

Aquest informe arreplega els resultats de prestigiosos estudis que demostren que el control mitjançant la mort directa no és eficient amb les poblacions de senglars i que les causes de les superpoblacions d'aquests animals són sempre degudes a factors humans.

Representants de les associacions de defensa animal destaquen que “cedir la muntanya als caçadors segresta un espai que ens pertany a tots, posant a més en perill les vides dels ciclistes o senderistes, que poden rebre un tret si s'atreveixen a endinsar-se en la muntanya”.

Els animalistes no descarten mobilitzacions o denúncies davant el que consideren un clar acte de maltractament animal i per negar-los l'ajuntament el dret al lliure gaudi de la muntanya i la naturalesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona