Medi ambient

L'antiga caserna de Tortellà s'autoabasta d'energia elèctrica

Es generen quilowatts gràcies a una prova pilot amb plaques fotovoltaiques

Ara, però, no en podrà vendre els excedents

La instal·lació solar fotovoltaica de l'edifici públic de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Tortellà té excedents, tal com es preveia en el projecte i segons revela l'equip tècnic del Consell Comarcal de la Garrotxa que en té cura, un any després de la seva posada en servei. Està formada per un inversor trifàsic de 10 kW amb 40 mòduls de 260 Wp col·locats a la coberta de l'edifici en posició horitzontal per minimitzar-ne l'impacte visual. Durant aquest primer any de funcionament, la instal·lació ha generat un total de 12.810 kWh/any, dada que suposa un estalvi de 5,5 t de CO2/any. Un 66% d'aquests kWh generats s'han consumit en el mateix edifici i, per tant, no ha calgut adquirir-los a una companyia elèctrica. Així, aquest any només s'hauran consumit de la xarxa 15.554 kWh i s'haurà reduït la dependència exterior un 35%. Els 4.364 kWh restants s'han injectat a la xarxa a preu de mercat, cosa que ha reduït la factura de l'electricitat.

Paradoxalment, però,
a partir d'ara, i com a conseqüència del nou reial decret d'autoconsum, si aquesta energia s'injecta a la xarxa, no es podrà cobrar o caldrà limitar el funcionament de la instal·lació per evitar que surti a la xarxa. És a dir, tot plegat suposarà que l'aprofitament d'aquesta instal·lació de generació neta d'electricitat sigui menor.

Escollit

L'any 2014, l'edifici de l'antiga caserna de Tortellà va ser l'equipament escollit pel Consell Comarcal de la Garrotxa per realitzar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques d'autoconsum amb venda d'excedents. En aquest edifici municipal, hi ha ubicats actualment el dispensari local, el museu, un centre de dia i la biblioteca, i registra un consum elèctric anual de 24.000 kWh.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona