Medi ambient

Un incendi forestal crema 15 hectàrees de vegetació al Massís de Bonastre

Els Bombers mobilitzen 27 dotacions per contenir el foc, atiat pel fort mestral que bufa a la zona

L'origen del sinistre podria estar en la caiguda d'un pal elèctric com a conseqüència del vent

L'incendi forestal que crema des d'aquest dimecres al migdia al Massís de Bonastre, entre el terme municipal d'Albinyana (Baix Penedès) i Bonastre, ja ha afectat unes 15 hectàrees de vegetació, segons han informat els Bombers de la Generalitat.

Els Bombers han rebut a un quart de dues del migdia l'avís d'un foc a la zona del Coll de la Font d'en Benet. Es tracta d'una àrea situada lluny de nuclis habitats i amb vegetació de pi regenerat i matoll.

Un total de 27 dotacions del cos d'emergències (14 vehicles d'aigua, 9 de comandament i 4 mitjans aeris), entre les quals del Grup d'Actuacions Forestals (GRAF), han treballat al llarg la tarda per controlar les flames. Amb l'arribada del capvespre els mitjans aeris s'han retirat al capvespre. Hi continuen treballant 23 dotacions terrestres: 14 vehicles d'aigua, 5 unitats #GRAF i 4 de comandament.

Les fortes ratxes de vent de mestral que bufen a la zona, de fins a 60 Km/h, compliquen les tasques d'extinció del foc.

Inicialment, el Bombers han centrat els esforços al flanc dret, per evitar que el foc afectés les serres cap al Vendrell. Ara treballen al flanc esquerre, ja que el cap de l'incendi l'han pogut aturar en una zona de cultius. La superfície afectada és, aproximadament, d'unes 15 hectàrees.

Els Mossos d'Esquadra tenen destinades a la zona diverses patrulles fent punts de tall de carreteres. La carretera local entre Albinyana i Bonastre està tallada.

També col·laboren activament en les tasques d'extinció diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Garraf, Baix i Alt Penedès, així com efectius de la Policia Local i voluntaris.

El Cos d'Agents Rurals investigarà les causes de l'incendi, que encara no estan determinades. De moment, la principal hipòtesi sobre l'origen del sinistre és la caiguda d'un pal elèctric com a conseqüència del vent, segons declaracions l'alcalde d'Albinyana, Joaquim Nin, recollides per l'ACN.

Al 2009, la mateixa zona va patir un altre incendi, que va calcinar 55 hectàrees. Aleshores, també hi havia un episodi de vent, amb ratxes que van arribar als 174 quilòmetres per hora.

Prealerta pel risc d'incendis

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat aquest migdia la fase de prealerta del Pla especial d'emergències per incendis forestals de Catalunya (Infocat) davant l'elevat risc d'incendi a part del territori.

Les comarques més afectades són l'Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme i Vallès Occidental, a la demarcació de Barcelona; l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès, a la de Tarragona; Baix Ebre, a les Terres de l'Ebre, i Anoia, a la Catalunya Central.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) de Protecció Civil està en comunicació amb els municipis de la zona propera a l'incendi d'Albinyana per qualsevol necessitat logística. També ho està amb les empreses de distribució elèctrica per les incidències derivades de la caiguda de cables elèctrics i la conseqüent manca de subministrament elèctric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona