Medi ambient

Igualada aposta per les calderes de biomassa

S'instal·laran en tres grans equipaments municipals

L'Ajuntament d'Igualada ha posat en marxa, juntament amb la Diputació de Barcelona, un projecte per instal·lar calderes de biomassa en tres grans equipaments municipals. Concretament, es tracta del complex esportiu de Les Comes, de l'hospital d'Igualada i el CAP Nord, i dels pisos tutelats Viure B2 i la residència Pare Vilaseca. Segons ha detallat l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, se signarà un acord amb els propietaris de boscos de la Serra de Rubió i de Miralles-la Llacuna. “De la neteja d'aquests boscos s'ha de generar l'estella per donar combustible als equipaments”, ha dit el batlle. Es calcula que gràcies a les tres calderes es netejaran 21 hectàrees de bosc anualment. D'altra banda, l'estalvi energètic pot arribar fins al 40 per cent als locals.

Castells ha detallat que el projecte de biomassa està previst que comenci a posar-se en marxa aquest any 2016 i ha avançat que estarà finançat per la Diputació de Barcelona. Segons el batlle, la instal·lació de calderes de biomassa no només tindrà un impacte directe en l'estalvi de la factura, sinó que incidirà directament en la neteja de boscos de la comarca i “permetrà contribuir a millorar la situació dels boscos i evitar incendis forestals”.

Projecte ambiciós


Castells ha expressat que es tracta d'un projecte “molt ambiciós” perquè també ha de comportar la creació de llocs de treball. Pel que fa a la neteja de boscos, el batlle calcula que en quatre anys s'hauran pogut netejar un total de 84 hectàrees de zona boscosa.

L'Ajuntament també té en ment posar en marxa un altre projecte relacionat amb el medi ambient a través d'una subvenció europea Urban. Castells ha detallat que es tracta d'un projecte per millorar l'eficiència energètica de la ciutat i que consistiria a instal·lar entre 7.000 i 8.000 sensors en diferents edificis i espais del municipi amb l'objectiu de “disminuir la despesa energètica”. Els diners que s'estalviïn, ha avançat Castells, aniran destinats a pagar la despesa social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona