Medi ambient

medi ambient

Pròrroga del conveni per al retorn del cabal al tram baix del Gaià

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'empresa Repsol han acordat donar continuïtat al conveni que ara fa sis anys van signar per tal de retornar el cabal ecològic al tram final del riu Gaià. El document estableix, quan es compleixen una sèrie de condicions, l'alliberament de cabals des del pantà del Catllar, construcció que des dels anys setanta havia deixat seca la llera d'aquest riu al seu pas pel Tarragonès. Tant el govern com Repsol valoren positivament l'experiència d'aquesta col·laboració.

Les dues parts faran avui balanç del conveni que s'esgota enguany en una sessió de participació que es farà a les sis de la tarda a Tarragona, i en què també presentaran les dades del darrer any hidrològic. Així, durant el 2015 es va alliberar riu avall el 27% de l'aportació d'aigua que va entrar a l'embassament, de manera que hi va circular aigua 213 dies de l'any, és a dir, un 58% del temps. Al novembre, a més, es va fer un alliberament extraordinari que va permetre que el riu arribés fins al mar. Amb la continuïtat de l'acord, es vol també restaurar la llera i recuperar l'ecosistema fluvial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia