Medi ambient

Denuncien l'ACA per un delicte ecològic a Arnes

El Gepec alerta de la destrucció del bosc de ribera al riu Algars a la Terra Alta

L'entitat ecologista Gepec ha presentat una denúncia davant el fiscal de medi ambient de Tarragona contra l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per les obres que ha fet a l'espai natural del riu Algars, al terme municipal d'Arnes. Segons el Gepec, l'actuació duta a terme per l'ACA ha consistit en la destrucció del bosc de ribera amb maquinària pesant per convertir la zona en una gran esplanada. “Han eliminat la vegetació i han convertit un riu ple de vida en un canal de pas d'aigua”, exposa el grup ecologista en una nota de premsa. El Gepec sosté que l'ACA pot ser responsable d'un delicte contra el medi ambient i de prevaricació.

Amb tot, l'ACA ha puntualitzat que l'obra l'ha dut a terme la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), que és l'organisme gestor que pot actuar en el manteniment de les lleres de l'Ebre. La Generalitat va fer l'informe d'avaluació ambiental favorable el mes d'octubre passat, segons l'Agència Catalana de Notícies. I va imposar un seguit de mesures correctores seguint les directrius generals per a la gestió dels espais de la xarxa Natura 2000.

Amb la denúncia presentada pel Gepec també es pretén aclarir si l'Ajuntament d'Arnes era coneixedor de les obres executades al seu municipi i si hi té alguna responsabilitat. Per la seua banda, l'alcalde d'Arnes i delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés, va justificar l'obra al seu perfil de Facebook. “I quan baixen les riuades i es destrueix l'àrea recreativa o les finques d'oliveres del costat, qui ho paga?”, es pregunta Pallarés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona