Medi ambient

Cronologia

2014
30-03
El pont lo Passador
protagonitza la manifestació contra el pla hidrològic de l'Ebre des de Sant Jaume d'Enveja fins a Deltebre. Més de 10.000 persones es manifesten per reclamar un cabal ambiental que garanteixi la supervivència del Delta. La protesta rep el suport de tots els partits (excepte el PP).
2001
09-09
La PDE
porta la lluita contra el transvasament a Europa. Unes 10.000 persones recorren els carrers de Brussel·les sota la pluja.
2003
06-04
Unes 300.000
persones es manifesten a Barcelona –i no era la primera convocatòria que la PDE feia a la capital catalana– en contra del PHN i per reclamar una nova cultura de l'aigua. Com sempre, el nus antitransvasament encapçala la protesta, amb el suport dels màxims dirigents catalans del PSC, ERC, ICV i EUiA. S'hi afegeixen els sindicats UGT i CCOO, així com la Unió de Pagesos.
2004
18-06
El govern
de Zapatero deroga el transvasament de l'Ebre previst en la llei del PHN. No es modifica, però, el cabal ecològic del tram final.
2008
23-11
PDE
i pagesos es manifesten contra el canal Xerta-Sénia, perquè consideren que l'obra del govern és un transvasament encobert.
2014
28-02
El Consell
de Ministres aprova el pla hidrològic de la conca de l'Ebre, que preveu un cabal mínim de 3.100 hectòmetres cúbics anuals.
2016
08-01
El govern del PP
en funcions aprova la revisió del pla hidrològic, que serà vigent fins al 2021. El document és igual que el del 2014.
2008
18-05
La sequera
que viu Catalunya fa que el govern tripartit planifiqui la interconnexió de la xarxa del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) amb Aigües Ter Llobregat (ATLL) per fer arribar l'aigua de l'Ebre a l'àrea metropolitana. La PDE es torna a mobilitzar i unes 30.000 persones es manifesten a Amposta contra la interconnexió de xarxes. Finalment, plou a bots i barrals i el polèmic projecte d'interconnexió de xarxes es queda al calaix.
2000
05-09
Es presenta
el projecte de llei del Plan Hidrológico Nacional (PHN) al Consejo Nacional del Agua, que inclou el transvasament de 1.050 hectòmetres cúbics anuals. Pocs dies després, el 15 de setembre, se celebra l'assemblea constitutiva de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) i comença la lluita social contra el PHN.
2000
28-10
Amposta
celebra la primera gran mobilització contra el PHN. Unes 20.000 persones rebutgen el transvasament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona