Medi ambient

Pels regants de Lleida, “el govern s'ha tirat als braços de la gent del Delta”

Els presidents dels canals d'Urgell i Segarra-Garrigues acusen la Generalitat de discriminació amb el rebuig al pla hidrològic de l'Ebre

Els regants de Lleida se senten discriminats per la posició que la Generalitat ha pres en el rebuig al pla hidrològic de l'Ebre, que es va fer evident ahir amb la presència de membres de l'executiu en la manifestació d'Amposta. Segons el president de la comunitat de regants del canal Segarra-Garrigues, Josep Maria Jové: “Entre el col·lectiu ningú entén com el govern s'ha tirat als braços de la gent del Delta i no hem tingut ni una paraula de suport o de reconeixement als regadius.” Segons Jové, així ho van traslladar de manera unànime a la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, en una reunió aquest dissabte a la tarda a Lleida. La trobada la va organitzar el Departament sense convocatòria pública als mitjans de comunicació, un fet que Jové també critica perquè considera que demostra la poca voluntat de l'executiu de fer sentir l'opinió dels regants.

A la reunió amb Serret, hi van participar totes les comunitats de regants catalanes de la conca de l'Ebre, que van rebre la convocatòria divendres al vespre. També hi va assistir, per tant, el president del canal d'Urgell i de l'Associació Catalana de Regants, Ramon Carné, que considera que la trobada va ser bàsicament un gest de la consellera per “justificar-se” del suport del govern a la manifestació d'Amposta. “El que va quedar clar és que tots els regants de Lleida estem a favor del pla hidrològic”, va dir ahir Carné. El president del canal d'Urgell insisteix que el pla “és just i equilibrat” i “si donen més aigua de cabal ecològic aquí algú s'haurà de quedar sense regar o buidar pantans”. A més, Ramon Carné critica que l'Assemblea Nacional Catalana hagi organitzat autocars per anar a la manifestació. “Això és barrejar coses i polititzar-ho tot”, assegura.

Josep Maria Jové coincideix que el Departament d'Agricultura va convocar a última hora la reunió amb els regants “pressionat” per la mobilització d'ahir però lamenta que la consellera no assumís cap compromís concret a favor del sector. Segons el president de la comunitat de regants del Segarra-Garrigues, el principal missatge que van rebre de la consellera és que cal comunicar bé a la gent el que són els regadius i el que aporten de valor a la societat. Al seu torn, ells van demanar a la conselleria que anés al davant en aquest objectiu i donés suport explícit als regants. Segons Jové, no s'hi va comprometre i només va acceptar estudiar la possibilitat de sumar-se a un futur comunicat de l'Associació Catalana de Regants “si ho trobava escaient”.

El president del Segarra-Garrigues defensa el dret dels pagesos a fer rendibles les seves terres a través del regadiu i insisteix que els nous sistemes fan un ús molt eficient de l'aigua perquè no se'n perdi ni una gota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona