Medi ambient

Borredà fa una crida per exigir més depuradores

L'alcalde de Borredà, Joan Roma, proposa que l'Ajuntament de Borredà, el d'Avià i el de Sant Julià de Cerdanyola facin front comú per exigir que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) compleixi el compromís per construir depuradores en aquests tres municipis. Estan afectats per una paràlisi de l'ACA que afecta 25 localitats catalanes, que disposen del projecte des de fa anys però que no s'executa. Aquest és el problema amb què es troben Borredà i Sant Julià de Cerdanyola. A Avià, però, és més greu perquè les obres ja havien començat i han quedat a mitges.

En el cas de Borredà, Roma recorda que ha portat l'afer al Parlament de Catalunya (via PSC) i que està disposat a defensar els tres municipis mitjançant una proposta de resolució perquè tot el Parlament s'hi pronunciï. Per això, comenta: “Confio parlar-ne amb l'alcaldessa d'Avià i l'alcalde de Sant Julià de Cerdanyola, per consensuar les vies adequades per resoldre la situació.”

Roma critica la gestió de l'ACA i lamenta que “hagi incomplert la legislació vigent”. Segons l'alcalde, els tres municipis es troben a la conca alta del Llobregat, fet pel qual “havien de ser tractats amb caràcter prioritari, per netejar les aigües brutes començant per dalt i acabant per baix”. Però, com explica, “van actuar com els va convenir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona