Medi ambient

medi ambient

Troben les restes d'una óssa morta a la Val d'Aran

Un atac d'un altre ós és la causa més probable de la mort de l'animal, una femella jove d'un any i mig

Agents del Conselh Generau d'Aran van recuperar el cadàver d'una óssa morta al municipi de Vielha e Mijaran el 16 de maig. Les restes van ser localitzades, de manera casual, per un particular que va observar una acumulació de voltors al voltant d'un cos.

Un cop rescatades les restes, van ser analitzades al servei d'ecopatologia de fauna salvatge (UAB). Segons el resultat de la necròpsia, la causa de la mort de l'animal –aparentment una femella jove d'un any i mig– va ser molt probablement un atac d'un altre ós. Els autors de la necròpsia de les restes van poder identificar diversos traumatismes a conseqüència de mossegades i esgarrapades. El cos tenia l'avantbraç trencat per mossegades, el morro estava arrencat i hi havia ferides d'ullals a la part posterior, entre altres lesions.

Com a conseqüència d'una caiguda, suposadament per l'atac, l'óssa tenia el maluc i la pràctica totalitat de les costelles del costat esquerre partides. Aquestes lesions són les més greus i presumiblement les que li van causar la mort.

Actualment s'estan realitzant anàlisis genètics addicionals per intentar esbrinar la filiació, tant de la víctima com de l'ós agressor.

Queixes dels ramaders

Aquest cas d'atacs entre óssos arriba en un moment en què els ramaders del Pirineu també s'han queixat enèrgicament pels atacs dels óssos a animals dels seus ramats i també en terres de conreu. Divendres passat, Unió de Pagesos va organitzar una concentració de protesta a l'entrada de la junta del Parc de l'Alt Pirineu a Llavorsí per reclamar mesures urgents per pal·liar els danys que causa la fauna salvatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona