Medi ambient

medi ambient

el cabal de l'ebre

Els regants defensen el pla hidrològic de l'Ebre a Europa

La Federació de Regants de la Conca aprova una derrama de 100.000 euros per difondre les bondats del p la

Els regants del marge esquerre ho rebutgen i s'oposen a l'ampliació de regadius

La Federació de Comunitats de Regants i Usuaris de la Conca de l'Ebre (Ferebro) vol crear un lobby a Europa en defensa del pla hidrològic de l'Ebre, aprovat pel PP, que faci de contrapès a la pressió que exerceix la Plataforma en Defensa de l'Ebre i les organitzacions ecologistes davant les institucions europees. I per fer-ho possible, Ferebro ha aprovat una derrama de 100.000 euros, que han de finançar entre totes les comunitats de regants. De moment, ja han fet un primer viatge a Brussel·les, de la mà d'una delegació del Ministeri d'Agricultura, on s'han reunit amb el president de la missió d'eurodiputats que va visitar el Delta el mes de febrer passat, Pál Csáky, i la presidenta de la comissió de peticions del Parlament Europeu, Cecilia Wikström.

L'objectiu de Ferebro és traslladar a Europa que el regadiu és necessari per al desenvolupament del territori. “Defensen que la conca de l'Ebre es convertirà en el centre productiu agrícola més potent d'Europa”, va explicar ahir el president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Víctor Delsors. Els regants del marge esquerre de l'Ebre són els únics que van votar contra el pla hidrològic de l'Ebre i rebutgen la campanya que impulsa Ferebro. “En les juntes generals ens sentim incòmodes, plantegem les nostres idees i propostes però quedem marginats. Hi ha comunitats que diuen que el Delta igual que s'ha format pot desaparèixer”, va manifestar el president del Sindicat Agrícola de la Comunitat de Regants de l'Esquerra, Francesc Casanova, que lamenta que la Comunitat de Regants de la Dreta de l'Ebre no comparteixi les seues inquietuds. “Tindríem més força les dues comunitats de regants del Delta juntes, però mentre ells reclamen accions dures nosaltres apostem per accions més globals. Cal més cabal per al tram final per garantir la supervivència del Delta”, va dir Delsors. Els regants de l'esquerra s'oposen a les 465.000 hectàrees de nous regadius previstos en el pla hidrològic de la conca de l'Ebre.

LA FRASE

Hi ha hagut molta passivitat per part de l'administració; no s'ha pres seriosament, el Delta
Víctor Delsors
PRESIDENT DE LA COMUNITAT DE REGANTS DE L'ESQUERRA DE L'EBRE

Més sediments per al Delta

La Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre organitzarà divendres una jornada tècnica sobre la gestió dels sediments. “Ferebro pensa en ampliar negoci i nosaltres volem continuar menjant de la terra, i si la terra perilla de res ens servirà la concessió d'aigua”, va assenyalar Delsors, que sosté que per defensar les concessions actuals és necessari no plantejar-ne de noves. La jornada tindrà lloc a la seu de la comunitat a Deltebre i hi participaran el cap del programa d'Ecosistemes Aquàtics de l'IRTA, Carles Ibàñez, el catedràtic de la UPC Agustín Sánchez Arcilla i el director tècnic d'Albacar Enginyers, Miquel Albacar.

L'organització de la jornada és una de les accions que faran els regants de l'esquerra per contrarestar el ‘lobby' que impulsen des de la federació. També reclamen a la Generalitat i a l'Estat que executen projectes per protegir el Delta i no encarreguen ja més estudis. No descarten sortir al carrer si a curt termini no s'adopten accions per frenar la regressió. El 5-J participaran en la protesta de la PDE a Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona