Infraestructures i serveis

Municipal

Roda de Ter treballa per tenir un tanatori

L'Ajuntament de Roda e Ter ha engegat el procés per aconseguir un servei de tanatori a la població. L'equip de govern està redactant el plec de condicions que regularitzarà com haurà de ser aquesta infraestructura i el servei que s'hi oferirà, i la intenció és aprovar-lo en els propers mesos a través del ple municipal. Un cop es tingui a punt el plec de condicions s'obrirà un concurs públic a totes les empreses interessades, ja que la fórmula que s'aplicarà per poder establir un tanatori a Roda de Ter és oferir la concessió a llarg termini a una empresa funerària a canvi que aquesta es faci càrrec de la construcció de l'edifici. Pel que fa a la ubicació, el tanatori es construiria en uns terrenys propers al cementiri que són de propietat municipal.

Cal marxar del poble

A dia d'avui, els difunts de Roda de Ter se solen derivar als tanatoris més propers, com ara el de Manlleu, principalment, o el de Vic.

Roda, amb una població de més de 6.000 habitants, no disposa de tanatori municipal. A Osona, més enllà de les dues ciutats més grans, Vic i Manlleu, i Torelló, hi ha poblacions similars a Roda, com ara Tona i Taradell, que ofereixen el servei, de titularitat municipal, a diversos pobles agrupats en la Mancomunitat La Plana, i com Centelles, que sí que en tenen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia