Administracions

municipal

pisos turístics

L'Hospitalet suspèn les llicències de pisos turístics

El consistori decreta una moratòria d'un any que afecta els establiments que vulguin obrir en blocs amb veïns

La mesura no afecta hotels ni edificis d'apartaments, ni les llicències ja en procés

L'Ajuntament de l'Hospitalet ha decretat la suspensió, durant un any, de l'atorgament de llicències per poder obrir habitatges d'ús turístics, albergs, hostals i pensions, una moratòria que afecta aquells allotjaments que es vulguin instal·lar als blocs de pisos i que siguin susceptibles de generar molèsties als veïns. El consistori ha detectat un increment de peticions d'aquest tipus d'allotjament i ha decidit regular-ne la implantació. El 2014 es van concedir 46 llicències, un nombre molt similar al del 2015, que va ser de 47. El 2016, però, aquesta xifra va augmentar notablement. Es van donar 144 permisos i n'hi havia 26 més en tramitació. Enguany s'han donat tres llicències i n'hi ha 66 en tràmit.

La moratòria no afecta els hotels –la ciutat es va oferir als inversors hotelers després de la suspensió de llicències a Barcelona el 2015–, ni els edificis sencers d'apartaments turístics, ni les residències d'estudiants. Limita només els casos en què aquests establiments convisquin amb residents. Segons l'Ajuntament, hi ha 340 pisos turístics en edificis amb veïns però no consten queixes. La suspensió afecta només aquelles llicències que es demanin a partir d'ara, no pas les que ja estiguin en procés.

A la ciutat no hi ha albergs turístics, però al barri de Santa Eulàlia s'han encès les alarmes per l'alberg de 33 llits que un promotor vol obrir als baixos d'un bloc de pisos. El consistori no va aclarir ahir si el promotor ja ha demanat llicència o està en un estadi previ. Si la llicència ja està en tràmit i l'establiment compleix els requisits legals, aquest alberg podria obrir al 159 del carrer Narcís Monturiol.

LA XIFRA

144
llicències
es van demanar el 2016, una xifra notablement superior a les 47 que es van demanar el 2015.

LA DATA

04.04.17
L'Ajuntament
de Hospitalet
suspèn l'atorgament de les llicències d'obres, d'activitats i comunicacions prèvies

Conveni de Generalitat i Barcelona

Redacció

La inspecció de la Generalitat ha regularitzat 330.500 places turístiques il·legals des del 2012, segons va explicar ahir Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement. Un dels focus d'actuació contra aquesta oferta il·legal és la ciutat de Barcelona, on la col·laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament de la capital catalana va desembocar ahir en la signatura d'un conveni contra els allotjaments il·legals amb què les dues administracions preveuen obtenir més eficàcia en la lluita contra aquestes activitats irregulars. El regidor d'Empresa i Turisme, Agustí Colom, va destacar que el conveni “formalitza” la feina feta aquests últims cinc anys i suposa “un senyal inequívoc, ferm i contundent” del compromís per posar fi a la il·legalitat en el sector turístic.

La Generalitat té competències plenes en matèria d'inspecció en el sector turístic però l'Ajuntament de Barcelona, fruit de la seva singularitat a partir de l'aprovació de la Carta Municipal, les té en matèria d'inspecció a la ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia