Urbanisme

trànsit

multes

Les multes de trànsit es disparen a Santa Coloma

La posada en funcionament de la zona de vianants del Centre va fer créixer les sancions un 328% l'any passat

C's ho qualifica d'“afany recaptatori” i el govern respon que és una aposta per la mobilitat

Les multes de trànsit van créixer un 328,4% durant l'any passat a Santa Coloma de Gramenet. Aquest ascens de les sancions és degut a la posada en funcionament de la zona de vianants del centre, que restringeix la circulació a vehicles autoritzats, limita l'horari de càrrega i descàrrega i prohibeix l'estacionament en tota la zona delimitada com a àrea de prioritat per als vianants. La nova urbanització, a un sol nivell, es va inaugurar el novembre del 2014, però l'Ajuntament no va començar a sancionar els vehicles que incomplien les restriccions fins a un any després. És per això que el nombre de multes es va disparar l'any passat, quan les càmeres que hi ha en diferents carrers van començar a registrar les matrícules dels vehicles i a cursar les multes.

El grup municipal de C's ha qualificat l'increment de sancions de “brutal” i acusa l'equip de govern de tenir “afany recaptatori”. El tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Esteve Serrano, es defensa dient que l'aposta de l'equip de govern és la promoció de la mobilitat sostenible i dels desplaçaments a peu pel centre. “No podem queixar-nos de la contaminació i després no fer res per posar-hi remei”, es justifica. Serrano rebutja l'acusació d'afany recaptatori i recorda que abans de posar en funcionament les restriccions hi va haver un període ampli en què es va informar els conductors que hi accedien i que es van fer campanyes informatives entre els veïns i els botiguers de la zona, situada a l'entorn del mercat Segarra. A més, el regidor recorda que tothom que hagi hagut d'accedir amb el seu vehicle als carrers restringits per una urgència “pot sol·licitar l'anul·lació de la multa a través del web municipal”.

LA XIFRA

20.000
metres quadrats
d'espai públic té l'illa amb prioritat per a vianants del centre de Santa Coloma de Gramenet.

Un miler de sancions al mes en un sol tram

C's denuncia que a l'avinguda de la Generalitat, des del maig del 2015 i fins al mes de gener d'aquest any, s'han imposat 19.451 sancions, que equivalen a més de 1.000 multes mensuals. El portaveu de C's, Dimas Gragera, reclama que en aquesta zona s'instal·li un sistema que “impedeixi l'accés i es pugui regular per horaris o segons l'usuari” i critica que es permeti “accedir-hi a tothom per després multar”. Manté que aquest model de mobilitat “asfixia els comerciants i perjudica els veïns”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia