El consell comarcal permutarà un solar amb l'Ajuntament de Valls per fer-hi una planta de transferència de residus

Al solar hi instal·larà el dipòsit de vehicles i una nau per a camions de la neteja

La decisió ja està presa i el projecte ha estat supervisat per l'Agència Catalana de Residus. Tot indica que durant el 2010 el Departament de Medi Ambient construirà una planta de residus al solar que hi ha just darrere de l'ampliació més recent que ha fet la companyia Ikea, al polígon industrial de Valls, uns terrenys d'11.900 m², qualificats com a aptes per a equipaments públics.

La instal·lació d'aquest equipament al terme municipal de Valls és una manera de «concentrar en una mateixa àrea aquest i altres serveis», comenta la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Carme Mansilla, que assegura que aquest tipus de procés no implica cap acció nociva per al medi ambient. «Senzillament es tracta de recollir la brossa i de compactar-la per traslladar-la al lloc on ha de ser incinerada», assegura la presidenta de l'ens.

Dipòsit de vehicles

En aquest mateix solar també és previst de fer la reserva d'un espai com a dipòsit de vehicles i una nau específicament per als camions que realitzen la recollida de les escombraries als setze municipis on el Consell Comarcal de l'Alt Camp exerceix la tutela d'aquest servei. Valls, Alcover, Montferri, Vila-rodona, el Pla de Santa Maria, la Riba i Vallmoll són les cinc localitats que realitzen la recollida d'escombraries pel seu compte amb empreses a les quals han adjudicat el servei.

Per la presidenta del consell comarcal la creació d'un recinte d'aquestes característiques és una millora considerable «perquè permetrà concentrar en un mateix espai aquests tipus d'activitats», i hi afegeix: «Per fi tenim la possibilitat que tot quedi endreçat en un mateix territori, en lloc de tenir-ho dispers.» Carme Mansilla recorda que la creació d'una planta de transferència de residus «ja feia temps que es projectava des del consell comarcal i ara s'ha donat l'ocasió per fer-ho».

Malgrat que la planta de transferència de residus està pensada per als municipis on el Consell Comarcal de l'Alt Camp realitza la recollida de la brossa, Carme Mansilla ja ha deixat clar que les instal·lacions les podran usar els municipis que ho puguin considerar convenient.

I la gossera, també

a.e

La gossera, un recinte llargament reivindicat per la majoria de municipis de l'Alt Camp que han de fer-se càrrec de la despesa que suposa recollir cada animal abandonat, s'instal·larà molt probablement als terrenys que permutarà el Consell Comarcal de l'Alt Camp amb l'Ajuntament de Valls. «Reservem els terrenys per a més endavant perquè la voluntat del consell comarcal és fer-se càrrec d'aquest servei», afirma la presidenta, Carme Mansilla. De moment, el servei de recollida de gossos i de gats a la comarca el continuarà fent una empresa de Vilallonga i una de Vilafranca del Penedès, que cobren 300 euros per cada animal. Mansilla, però, no creu que una gossera a l'Alt Camp signifiqui una reducció gaire important d'aquest cost «perquè mantenir un animal comporta moltes despeses».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona