Urbanisme

municipal

mobilitat

Tortosa reduirà barreres arquitectòniques

Un 5,7% del cens col·labora en els primers pressupostos participatius

L'eliminació de barreres arquitectòniques a les voreres de diferents carrers del barri del Temple i del centre de la ciutat ha estat la proposta que ha aconseguit més vots en els primers pressupostos participatius convocats per l'Ajuntament de Tortosa. Un 5,7 % del cens, un total de 1.613 persones, ha participat en la votació, que es va tancar dissabte passat, i l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ho ha valorat molt positivament. “No hem volgut fer uns pressupostos condicionats a propostes fetes per l'Ajuntament o per les associacions. Són propostes promogues per persones i votades per persones”, ha manifestat Bel.

Concretament, s'eliminaran les barreres arquitectòniques dels carrers Rosa Maria Molas, Enric d'Ossó i Lamote de Grignon, amb un pressupost de 22.600 euros. I també dels carrers Ronda Reus, Artur Anguera, Argentina, Felip Pedrell, Despuig i Cervantes, amb un cost de 31.000 euros. L'adquisició de desfibril·ladors per disposar de més espais cardioprotegits, l'ampliació de l'skatepark al barri de Sant Llàtzer i la millora de l'enllumenat al carrer Sant Blai són altres de les propostes que han rebut més vots i que l'Ajuntament executarà enguany.

En total, es destinaran 130.000 euros a les actuacions elegides al nucli urbà de Tortosa, 10.000 euros a la pedania dels Reguers i 10.000 euros més a Vinallop. Durant les pròximes setmanes es duran a terme les modificacions pressupostàries necessàries per incloure aquestes obres en el pressupost municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia