Medi ambient

medi ambient

banderes blaves

Nou platges i tres ports esportius del Maresme obtenen la bandera blava

La platja Canet de Canet de Mar perd la distinció de qualitat que tenia l'any passat

També cau de la llista de ports guardonats el CN Arenys de Mar

El Maresme ha obtingut aquest any dotze banderes blaves, dos menys que l'any passat. En concret, el jurat internacional Bandera Blava 2017 ha concedit la distinció de qualitat a nou platges i tres ports esportius, però l'ha retirada a la platja Canet de Canet de Mar i també al CN Arenys de Mar, que l'havia aconseguit l'any passat per primer cop. La pèrdua aquest estiu de dues banderes blaves contrasta amb les dades de l'any passat, quan el Maresme en va guanyar tres

Ahir es va donar a conèixer el distintiu Bandera Blava, que atorga un tribunal internacional de la FEE (Fundació d'Educació Ambiental), amb la col·laboració de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (Adeac), que gestiona la campanya a l'Estat. En el cas del Maresme, han estat reconegudes nou platges de sis municipis. En concret, són la de l'Astillero i Malgrat Centre, de Malgrat de Mar; els Pescadors i la Riera, de Pineda de Mar; Garbí, de Calella, els Tres Micos, de Caldes d'Estrac, les Barques de Sant Pol de Mar i Ocata i el Masnou, del Masnou. En canvi, Canet de Mar perd la distinció que tenia la platja de Canet.

Pel que fa als ports esportius guardonats, són CN El Balís de Sant Andreu de Llavaneres, el Consorci Port Mataró i Port Masnou. El que no aconsegueix repetir és el CN Arenys, que havia aconseguit la bandera blava l'any passat per primera vegada.

Les banderes blaves s'atorguen cada any des del 1987 en l'àmbit internacional i per entregar-les el jurat té en compte quatre aspectes: la qualitat de l'aigua, la informació i l'educació ambiental, la gestió ambiental i la seguretat, els serveis i les instal·lacions.

Aquest any, Catalunya ha aconseguit 119 banderes, de les quals 95 són per a les platges –tres menys que l'any passat– i 24 per als ports esportius –els mateixos que el 2016–. La demarcació amb més distincions és la de Tarragona, amb 42; seguida de la de Girona, amb 28, i de la de Barcelona, amb 25.

LES XIFRES

12
banderes blaves
entre platges (nou) i ports esportius (tres) s'endú aquest any el Maresme.
2
distincions
perd la comarca respecte a la temporada 2016. En concret, la platja Canet de Canet i el CN d'Arenys de Mar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia