Medi ambient

medi ambient

trànsit

Faran passos de fauna a la carretera GI-602 a tocar de Sant Climent Sescebes

Es faran a la tardor a la via que passa a la vora dels estanys de la Cardonera i d’en Pous i l’objectiu és evitar els atropellaments d’amfibis a la zona

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha tret a concurs obres de millora de connectivitat de fauna a la carretera GI-605 a Sant Climent Sescebes. Concretament el projecte d’obres preveu la millora de la connectivitat a l’altura de l’estany de la Cardonera entre els punts quilomètrics 5,5 i 6 i també al tram que passa a tocar de l’estany d’en Pous, entre els punts quilomètrics 9,5 i 10. Les obres surten a concurs i la licitació partirà dels 170.444 euros, que és la xifra pressupostada dels treballs. Les obres no es poden fer abans del mes de setembre i han d’estar acabades a finals de febrer amb un termini d’execució de dos mesos.

Experts consideren que la gran davallada del nombre d’amfibis a Catalunya obeeix a la progressiva transformació del territori per la urbanització del medi i la pèrdua de punts d’aigua per a la reproducció, juntament precisament amb la fragmentació d’hàbitats causada per les vies de comunicació i els vehicles que hi transiten, la causa de la mortalitat directa per atropellament. Aquesta zona ja fa anys que està considerada com un dels punts negres a Catalunya en aquest aspecte.

Al tram de l’estany de la Cardonera les obres consistiran a executar un pas inferior prefabricat de dimensions interiors d’1x1 com a pas de fauna per als amfibis que transiten per la zona i netejar i adequar el pas inferior existent (1,2x 0,7) com a pas. També cal executar dues rases de captació adaptades per a herpetofauna al camí de terra davant de la carretera de Cantallops i en un entrant d’una finca agrícola i la construcció d’un mur de formigó permanent per a la protecció.

Els treballs previstos per al tram de l’estany d’en Pous consistiran en la retirada de la tanca existent, la neteja i reperfilament dels drenatges longitudinals en el marge dret entre els quilòmetres 9,7 i 10; la millora del drenatge longitudinal a l’altura del 9,8 i l’execució de dues rases de captació adaptades per a l’herpetofauna al camí de terra que dona accés a la zona del Pujol i en un entrant de finca agrícola, i també s’ha de construir un muret de formigó permanent per a la protecció i guiatge de la fauna.

LA XIFRA

170.444
euros.
Aquest és el cost pressupostat dels treballs previstos per als dos punts de la carretera GI-605.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia