Medi ambient

Un foc crema 150 hectàrees de vegetació a Sant Fruitós

Els Agents Rurals apunten a una burilla mal apagada trobada en un camí rural de la zona

L’incendi, declarat a les 15.40 del migdia, va obligar a desallotjar 350 veïns de la urbanització La Rosaleda i els polígons propers

Un incendi va cremar ahir unes 150 hectàrees de vegetació agrícola i forestal a Sant Fruitós de Bages. El foc es va declarar a les 15.39 h i els bombers no el van donar per controlat fins a les 20.11 h. Els Agents Rurals apunten a una burilla mal apagada –trobada en un camí rural entre Sant Fruitós i Viladordis– com la possible causa del foc. S’hauria llançat des d’un vehicle al costat d’un camp de blat.

Les flames es van propagar molt de pressa a causa del fort vent que bufava a la zona. Des del primer moment es van desplaçar al lloc de l’incendi una gran quantitat de dotacions dels bombers: a les 5 de la tarda n’hi havia 24 de terrestres i 7 d’aèries; una hora més tard ja eren 36 de terrestres i 10 d’aèries, i a les 7 de la tarda, moment en què es va aconseguir estabilitzar el foc, hi havia 48 unitats terrestres i 10 d’aèries treballant per apagar el foc, que hauria començat al paratge del Grau, avançant en sentit nord en direcció a la carretera N-141c.

La virulència de les flames i la proximitat a zones urbanes van obligar els Mossos d’Esquadra a desallotjar uns 350 veïns de la urbanització La Rosaleda, que van ser traslladats al pavelló esportiu de Sant Fruitós. També es van confinar els clients del càmping que hi ha a tocar del polígon industrial El Grau, així com les persones que es trobaven en aquell moment en establiments de la zona –Carrefour i el complex esportiu Nat’s, entre d’altres.

L’incendi va obligar a tallar l’N-141c, a Sant Fruitós i en direcció a Girona; la BV-4501, també al terme santfruitosenc; la BV-4511, en direcció a Santpedor; la C-16c, de Berga a Manresa i a la qual es van aixecar les barreres del peatge de 7 a 9 del vespre, i també l’eix transversal, la C-25, a l’altura de Manresa. Els talls van provocar nombroses retencions de trànsit al llarg de les tres hores que va durar l’incendi, i es van arribar a formar cues de fins a quatre quilòmetres, segons Trànsit, a l’N-141c, i de tres quilòmetres a la resta de carreteres. Als municipis propers, com Manresa, Sant Joan de Vilatorrada i Santpedor, hi va haver col·lapses viaris a totes les entrades i sortides fins passades les 8 del vespre.

A les 18.43 h els bombers van donar per estabilitzat l’incendi i es va aixecar l’ordre d’evacuació i confinament. També es van reobrir les tres vies tallades al trànsit. A l’hora de tancar aquesta edició, encara hi havia 24 unitats terrestres dels bombers remullant la zona.

LA XIFRA

48
dotacions terrestres i 10 d’aèries dels bombers van treballar per apagar el foc
, controlat a les 20.11 h


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia