Urbanisme

municipal

judici

A judici l’arquitecte i la secretària municipal de Gurb

L’arquitecte i la secretària municipal de Gurb s’enfronten a una pena de 20 mesos de presó, a una multa de 6.000 euros i a vuit anys d’inhabilitació per haver permès presumptament la construcció d’una casa i d’una piscina en uns terrenys no urbanitzables l’any 2012. El judici oral tindrà lloc aquest dimecres, però segons l’escrit d’acusació de la fiscalia al qual ha tingut accés l’Agència Catalana de Notícies (ACN), se’ls acusa d’un delicte contra l’ordenació del territori. Per al promotor de l’habitatge i l’arquitecte encarregat del projecte la fiscalia demana divuit mesos de presó. A banda de les penes, el ministeri fiscal també demana que s’enderroqui l’habitatge unifamiliar i la piscina i que es retorni el solar a l’estat original.

Ni cobert ni bassa

Els fets es remunten al 2012, quan un promotor immobiliari assistit per un arquitecte tècnic va iniciar les obres de construcció d’un habitatge familiar amb piscina al costat de la zona anomenada Mas Les Corts. Els dos acusats no van demanar llicència d’obra perquè, segons l’escrit de l’acusació, “sabien o acceptaven que no es podia obtenir”, ja que els terrenys tenien la qualificació de no urbanitzables.

Cinc mesos després d’acabar l’habitatge van fer una petició de llicència d’obres a l’Ajuntament de Gurb en què es feia passar la construcció com si fos un cobert i la piscina com si fos una bassa. El ple municipal va aprovar per unanimitat la llicència d’obres però el ministeri fiscal assenyala que la secretària municipal, tot i que era coneixedora de la irregularitat, no va alertar els càrrecs electes que s’estava infringint la normativa ni es van prendre mesures.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia