Medi ambient

Medi ambient

Ipcena acusa Forestal Catalana de negligència

L’entitat ecologista Ipcena ha acusat l’empresa pública de la Generalitat Forestal Catalana d’abandonar unes 100 tones de fusta a la serra del Montsec, en concret al sector més oriental del Montsec de Rúbies, a prop de l’Hostal Roig, al municipi de Gavet de la Conca (Pallars Jussà). El secretari general de l’organització, Joan Vàzquez, ha explicat que aquest abandó ha tingut lloc en el marc d’un projecte de gestió forestal “anomenat sostenible’’ però que, en realitat, és un risc perquè aquest volum de fusta no comercial suposa un greu perill d’incendi.

A la Conca de Tremp, diu Vàzquez, s’hi registren les temperatures més altes de Catalunya. És per això que l’entitat ecologista ha presentat una denúncia al Departament d’Agricultura i demana el cessament dels dos responsables de Forestal Catalana, Paco Fernández i Ana Fernández, per haver vulnerat “les condicions tècniques regulades jurídicament en la prevenció d’incendis’’.

L’objectiu del projecte de gestió forestal sostenible que Forestal Catalana està portant a terme des de l’abril al Montsec de Rúbies és reduir la densitat forestal de la zona per disminuir el risc d’incendi i millorar la biodiversitat. Això és el que indica un cartell situat a la pista forestal on es fan els treballs, que ja estan en la fase final. Però, segons Ipcena, l’empresa que ha contractat Forestal Catalana per dur a terme els treballs, Gil Forestal, de Terol, ha dut a terme una actuació “temerària i perillosa” deixant tones de fusta que no es poden comercialitzar escampades pel bosc, que representen un potencial combustible en cas d’incendi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona