Infraestructures i serveis

Nou centre de tractament de residus a Pedret i Marzà

El conseller Rull va inaugurar ahir la instal·lació, que permetrà, a més, produir compost d’aplicació agrícola

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, va inaugurar ahir el centre de tractament de residus (CTR) municipals de Pedret i Marzà (Alt Empordà). És una instal·lació estratègica per a la comarca que permetrà tractar la fracció resta (la que no es recull de manera selectiva) i que fins ara anava directament al dipòsit controlat i la fracció orgànica (FORM), un cop sigui implantada a tota la comarca la recollida selectiva. D’aquesta manera, minvarà la quantitat de residus destinats a l’abocador i milloraran les condicions de la disposició. Per al tractament mecanicobiològic de la fracció resta s’ha construït una instal·lació amb una capacitat de tractament de fins a 60.000 tones anuals on s’estabilitzaran les restes de matèria orgànica del rebuig i es recuperaran materials valoritzables.

Quant a la fracció orgànica de recollida selectiva, es descompondrà en túnels de compostatge, se’n farà un pretractament mecànic primari per separar els impropis i es farà madurar per compostatge aerobi en sitges ventilades, sota una nau coberta. Així s’obtindrà un compost de qualitat per a l’aplicació agrícola.

Accés a St. Pere de Rodes

D’altra banda, la Generalitat, la Diputació de Girona i l’Ajuntament del Port de la Selva van acordar millorar la carretera al monestir de Sant Pere de Rodes. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull; el d’empresa, Santi Vila; el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, i l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, van formalitzar l’acord per millorar l’accessibilitat al conjunt monumental, en un acte ahir al monestir. L’actuació en aquesta carretera, de titularitat municipal, es realitzarà l’any que ve i preveu l’aportació de 100.000 euros del Departament d’Empresa, 100.000 del de Territori i 200.000 de la Diputació, i un cop arreglada passarà a ser de la Diputació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona