Infraestructures

Caldes revifa la vella demanda de tirar a terra el viaducte

El PDECat presenta en el ple d'avui una moció en què recupera una petició que l'any 2008 va obtenir el suport del Consell Comarcal i del Senat

L'escrit recull la gratuïtat “immediata” de l'autopista C-32 per als maresmencs

Les demandes sobre la millora de la mobilitat al Maresme continuen. Si a escala comarcal es manté obert el debat i la negociació entre les diferents forces polítiques i la plataforma ciutadana per tal de consensuar una veu comuna, a Caldes han decidit recuperar una vella reivindicació i tornar-la a posar damunt la taula. El PDECat, a l'oposició després de la moció de censura que li van fer ERC i el PSC al gener, en el ple d'avui presentarà una moció que demana la supressió del viaducte de la carretera N-II i hi afegeix la petició que, de manera immediata, els maresmencs deixin de pagar peatge a l'autopista. En el primer cas rescata del calaix l'aprovació que el mateix Ajuntament ja va fer per unanimitat al juliol del 2008, i en el segon, vincula la demanda a la “necessària reconversió de l'N-II al pas pel Maresme en una via de comunicació entre els pobles del litoral” i, consegüentment, en la transformació definitiva de l'autopista C-32 en la seva alternativa gratuïta.

La moció arriba en plenes negociacions sobre l'escrit que el PDECat vol consensuar sobre la mobilitat en el territori i que està previst que vagi al ple del Consell Comarcal del Maresme el proper dia 15. El portaveu del PDECat a Caldes, Joaquim Arnó, justifica la moció en la mesura que “la singularitat del viaducte de Caldes no la té cap altre municipi del Maresme” i que cal resoldre perquè “va lligat al fet que el pas per l'autopista sigui gratuït per tal de fer possible que baixi molt el trànsit per l'N-II”. Per Arnó, la gratuïtat de la C-32 és un pas imprescindible perquè es pugui garantir l'enderroc. “La nostra petició s'ha d'entendre com a complement de la moció comarcal i per garantir que la desaparició del viaducte segueix sent preferent”, assenyala.

Petició inclosa

El text original de la moció comarcal inclou en el seu redactat una moció explícita al viaducte de Caldes i a la seva supressió i a la transformació del tram de l'N-II que ara passa per sobre dels teulats de les cases del municipi en una variant. L'escrit a consensuar, però, no fa una demanda directa de gratuïtat de l'autopista tot i que la lliga als acords fixats per la comissió de mobilitat del 2013 “si bé no es poden descartar noves propostes que resultin de les conclusions i de la voluntat dels agents implicats”. El PDECat confia que tant el PSC, que ja va donar suport a la moció el 2008, com ERC aprovin la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona