Infraestructures i serveis

aeroports

L'aeroport de Lleida-Alguaire guanya viatgers

Rep prop de 35.000 clients durant el 2016, uns 1.500 més que l'any anterior

L'activitat comercial creix en més de 3.700 viatgers tot i les cancel·lacions de vols per la boira, però cau en aviació general

L'aeroport de Lleida-Alguaire va rebre durant l'any 2016 un total de 34.754 viatgers, cosa que suposa un increment de 1.515 en relació amb l'any anterior, segons les dades facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. L'operativa comercial de la instal·lació, molt similar a la del 2015, es va basar en els vols d'hivern per a esquiadors dels touroperadors Neilson i Arkia, a més de la connexió que Air Nostrum ofereix tot l'any amb Palma de Mallorca, i que amplia durant l'estiu a Menorca i Eivissa. D'aquesta manera, el del 2016 esdevé el tercer millor balanç anual registrat de viatgers d'aquesta instal·lació gestionada per Aeroports de Catalunya des de la seva inauguració l'any 2010, només superat durant aquell primer any de vida de l'aeroport i el 2012. Tot i això, cal tenir en compte que durant l'actual temporada d'hivern la boira ha obligat a desviar de Lleida-Alguaire a altres aeroports catalans fins a catorze vols, la meitat dels quals durant el mes de desembre.

Pel que fa a l'activitat comercial, l'aeroport lleidatà Alguaire va assolir l'any 2016 la xifra de 32.854 viatgers, 3.772 més que durant tot el 2015 (quan en va en rebre un total de 29.082). Per contra, en aviació general els viatgers van caure fins al 1.900, en comparació amb els 4.157 registrats l'any 2015, segons Territori i Sostenibilitat.

Cal remarcar, però, les catorze cancel·lacions de vols que ha patit aquesta temporada d'hivern Lleida-Alguaire per culpa de la boira, la meitat de les quals corresponen al més de desembre del 2016, mentre la resta ja són d'aquest gener. Aquest fet va obligar a desviar a Reus els vols amb esquiadors del touropoerador britànic Neilson, que aquest hivern encara no ha pogut operar cap dels seus vols previstos a l'aeroport lleidatà. Així mateix, durant el desembre també es va haver de desviar des d'Alguaire, en aquest cas a l'aeroport del Prat, un dels vols d'Air Nostrum procedent i amb destí a Palma de Mallorca.

El touroperador israelià Arkia inicia divendres els vols d'aquesta temporada d'hivern a Lleida-Alguaire

Aquest divendres 13 de gener el touroperador israelià Arkia té previst iniciar, si la meteorologia no ho impedeix, els seus vols corresponents a aquesta temporada d'hivern, que enllacen Tel Aviv amb l'Aeroport de Lleida-Alguaire per portar esquiadors al Pirineu andorrà. Arkia operarà cada divendres i fins al 17 de març un vol xàrter setmanal d'anada i tornada, entre la ciutat israeliana i l'aeroport lleidatà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona