Infraestructures i serveis

Infraestructures

El govern insta al “consens” per trobar la solució a l'N-240

Toc d'atenció del conseller Rull al territori, perquè, sense entesa, “al govern espanyol li és molt fàcil deixar de fer coses”

Antoni Villas: “L'acord existeix, però l'emboliquen”

La Generalitat vol que s'evidenciï una posició unitària al territori sobre la solució de l'alta accidentalitat de l'N-240 entre Lleida i Montblanc per poder-la traslladar al govern espanyol. El conseller de Territori, Josep Rull, considera que “s'està més a prop de l'acord que fa dos mesos”. Aquest dijous a Organyà, Rull ha insistit a dir que, si no hi ha consens al territori, al govern espanyol “li és molt fàcil deixar de fer coses”.

Les declaracions de Josep Rull s'esdevenen després que fa un mes la plataforma d'alcaldes Prou Morts a l'N-240 i partits i entitats defensores de l'alliberament del peatge de l'AP-2 com a alternativa a la prolongació de l'autovia A-27 arribessin a un consens. El punt d'acord era la defensa de la duplicació de l'N-240 entre les Borges Blanques i Lleida i, alhora, la defensa de l'alliberament del peatge. Representants de les dues parts van participar en el darrer tall de protesta convocat pels alcaldes.

El president del Consell Comarcal de les Garrigues i alcalde de Juneda, Antoni Villas, va declarar ahir a aquest diari: “L'acord existeix. Mai hem deixat de defensar l'alliberament, però als alcaldes el que ens interessa és la carretera, i encara més després que el govern espanyol digués que no volia renovar cap més concessió d'autopista. Ara bé, les concessions les negocien els partits i els governs”.

Ajuntaments, partits i entitats van acordar preparar un text de moció comú per aprovar a les institucions, que encara no s'ha tancat. “Als alcaldes ens van fer arribar una proposta de moció amb un preàmbul de dues planes sobre els guanys d'Abertis... I vam presentar-ne una altra al ple de Lleida, on es va embolicar tot”, assegura Villas. I hi afegeix: “Que ens presentin una moció en què es demani arreglar la carretera i optar per l'alliberament, i tots els alcaldes hi votarem a favor”.

Les obres del túnel dels Tres Ponts, a finals d'aquest any

La Generalitat adjudicarà a mitjan any la construcció del túnel dels Tres Ponts a la C-14, a l'altura d'Organyà, que començaran a finals d'aquest any. L'obra, que costarà 48 milions, es va posar a licitació a finals de desembre i comprèn també l'eixamplament de la calçada en els trams contigus. El túnel tindrà prop d'1,3 quilòmetres, en una actuació que abastarà des de la sortida del nucli d'Organyà fins al túnel existent de Montant de Tost.

El conseller Josep Rull també va anunciar que es crearà una comissió de seguiment de les obres amb els alcaldes dels ajuntaments afectats, el Consell Comarcal, la Generalitat, l'empresa adjudicatària i la plataforma ciutadana dels Tres Ponts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona