Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

L'estació de Bellvitge tindrà ascensors enguany

Millo va afirmar a l'Hospitalet que el projecte està acabat i que les obres començaran enguany

Marín continua reclamant el cobriment de les vies i el túnel

L'estació de Renfe de Bellvitge tindrà, per fi, ascensors. Així ho ha promès el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, en una reunió que van mantenir ahir al consistori. La trobada va servir perquè, un cop més, Marín reivindiqués el que s'ha convertit en un mantra els últims anys: l'Hospitalet i tot l'àrea metropolitana necessita el cobriment de les vies a la ciutat i la construcció d'un nou túnel perquè Rodalies ofereixi un servei millor. I els ascensors a l'estació de Bellvitge han format part de les reclamacions de l'Ajuntament al Ministeri de Foment perquè les escales existents no només dificulten l'accés dels passatgers a l'estació, sinó que són un impediment per als veïns que transiten cada dia entre els barris del Gornal i de Bellvitge.

L'estació té un projecte de millora pressupostat en 7,2 milions d'euros que preveu actuar sobre les vies, les catenàries i els elements de seguretat, però no pas sobre l'accessibilitat, fet que va motivar una acció de protesta el passat mes d'abril que va aplegar vora 300 veïns i representants dels partits polítics. Millo va explicar ahir que el projecte per modificar les vies ferroviàries està a punt d'acabar-se i que el de la instal·lació dels ascensors ja està acabat. “Una vegada conclosos, procedirem a la posada a licitació i a l'adjudicació dels projectes i aquest mateix any es podrà veure el començament de les obres”, va assegurar el delegat del govern espanyol.

L'alcaldessa va reivindicar ahir de nou la necessitat d'un nou túnel ferroviari, una obra que “té un consens absolut a la ciutat i és una obra crucial per al futur de l'Hospitalet i per al funcionament de la xarxa de Rodalies, per la qual cosa és necessari un calendari per al començament de les obres”, va afirmar. El 2009, Foment va presentar un projecte de cobriment, però les obres no van arribar a començar mai.

Millo va declarar que el govern estatal és conscient de les demandes de Marín i es va comprometre a fer d'interlocutor amb el Ministeri de Foment. La delegació del govern i l'Ajuntament de l'Hospitalet crearan una comissió bilateral de treball de caràcter permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona