Surt a exposició pública el nou enllaç entre l'AP-7 i l'A-2 de Fornells

Acesa i el Ministeri de Foment han tret ja a exposició pública la nova proposta d'enllaç entre l'A-2 i l'autopista de Fornells. En aquest punt començarà la construcció del tercer i quart carril de l'AP-7 fins a Vilademuls, que farà les funcions també de desdoblament de la Nacional, amb la gratuïtat per als moviments interns de vehicles inclosa.

El primer disseny de l'enllaç es va presentar a principi del 2008 i va generar les queixes i crítiques tant de Fornells com d'altres organismes i institucions, ja que es considerava que la solució escollida era complexa i que no preveia la funcionalitat del trànsit entre els sectors industrials, i que tampoc no s'hi preveia que tots els accessos fossin directes. A més, hi havia pendents desaconsellables per als camions, sobretot en un pas inferior. Tot plegat va fer replantejar aquest projecte, que s'ha tornat a redactar. La principal novetat de la remodelació de l'enllaç és que ocupa molt menys territori que l'original, i que s'hi permeten tots els possibles accessos directes cap a l'autopista, la variant de Sant Daniel, el tram ja desdoblat de l'N-II i el polígon industrial de Fornells. Per anar de l'A-2 a la variant de Sant Daniel hi haurà un ramal directe en direcció nord, i un de semidirecte per fer el moviment invers. S'aprofitarà la rotonda ja existent entre l'N-II i l'N-IIa d'accés a Girona per fer aquests moviments semidirectes, i també per als desplaçaments entre l'AP-7 i la variant, amb ramals concrets per això. El peatge es deixa allà mateix on estava previst en l'altre projecte, ja que no es podia moure per no coincidir amb el traçat del TAV. D'altra banda, també es preveu la construcció d'un pas específic de fauna per sobre de l'A-2, que farà uns 50 metres de llarg i que també es taparà amb pantalles laterals. D'aquesta manera es vol garantir la connectivitat ecològica en aquest tram de l'anella verda de Girona, que enllaça espais naturals com ara el volcà de la Crosa, les Gavarres i les Guilleries.

L'alcalde de Fornells, Gabriel Casas, s'ha mostrat molt satisfet amb els canvis introduïts per Foment i Acesa: «Han recollit el 90% de les al·legacions que havíem presentat, com ara punts molt importants per a nosaltres, com per exemple l'enllaç directe a la variant, o que no afectin el polígon de Can Lladó.» Aquest enllaç és el tram més endarrerit de tota l'ampliació de l'autopista, però Acesa compta poder-lo enllestir a principi del 2012 com a molt tard.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona