Infraestructures i serveis

mobilitat sostenible

Vic i Manlleu es connectaran amb un carril bici i de vianants

El vial passaria per Gurb i resseguiria en gran part la carretera B-522 que ara ja uneix les dues principals poblacions d'Osona

La primera proposta de la Diputació estableix un pressupost de 2,7 milions d'euros

L'Ajuntament de Gurb disposa, des de fa quinze dies, de l'estudi que a l'inici del mandat va encarregar a la Diputació de Barcelona per connectar Vic i Manlleu amb un carril bici i un itinerari per a vianants, creuant per gran part del municipi de Gurb, que es troba al mig. “Creiem que seria utilitzat i benvingut per la població”, apunta Joan Roca, alcalde de Gurb, conscient que “els usuaris seran majoritàriament de Vic i Manlleu, perquè la necessitat és comunicar aquestes dues ciutats.”

El carril bici cobriria una distància d'uns deu quilòmetres entre Vic i Manlleu i, segons la proposta inicial de traçat de la Diputació, el pressupost seria de 2,7 milions d'euros, xifra que Roca considera de màxims: “Segur que es podran abaratir costos aprofitant camins que ja existeixen” o infraestructures com ara el pont veïnal de l'ermita de Sant Fruitós de Gurb per superar el giratori que hi ha sobre la C-25. “No forçosament ha d'anar en paral·lel a la B-522”, diu Roca, el qual pensa que cal debatre molt bé el traçat i qui n'assumeix el cost.

Des de l'Ajuntament de Vic s'ha donat suport unànime a la proposta arran de la moció que en l'últim ple va presentar ERC-Som Vic. Fabiana Palmero, regidora d'Urbanisme de Vic, va dir que l'equip de govern veu bé el projecte “sempre i quan aquesta inversió no vagi en detriment d'altres d'acordades amb la Diputació que afectin Vic”, opinió que, en el cas de Gurb, també comparteix Roca. Joan Ballana, portaveu d'ERC-Som Vic, va contestar que no té perquè ser així, tot emfatitzant: “Vic ha de ser pionera en itineraris verds”. Tots els grups municipals van defensar que s'aposti per la mobilitat sostenible, tot i que per a Capgirem Vic la prioritat és desplegar el pla estratègic de la bicicleta a la ciutat i per a Vic per a Tots, primer cal connectar tots els veïns de la ciutat amb carrils bici.

Els republicans confien que al ple de l'Ajuntament de Manlleu d'aquest mes també s'aprovi amb ampli suport aquesta moció. “Qualsevol connexió amb l'altra gran capital de la comarca ens sembla perfecte”, diu l'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el qual atribueix el finançament a la Diputació. “Una comunicació tan directa i fàcil seria molt ben acollida per la població; personalment, qualsevol alternativa al vehicle privat la veig de bon ull”, hi afegeix.

LA XIFRA

10
quilòmetres
tindria el carril bici entre Vic i Manlleu, segons la proposta inicial de la Diputació de Barcelona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona