Infraestructures i serveis

El govern té a l'agenda el desdoblament de la B-224

El conseller Jordi Baiget defineix l'actuació com a “prioritària” quan hi hagi pressupost

Masquefa reclama l'obra per continuar atraient empreses

En plena crisi, Masquefa ha aconseguit atreure al municipi més de 110 milions d'euros d'inversió privada. Així ho explicava ahir l'alcalde, Xavier Boquete, que va acompanyar el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en una visita per algunes d'aquestes recents implantacions empresarials.

El batlle masquefí assegura que tenir un bon accés a l'autovia A-2 “és vital per continuar sent competitius”. La via que actualment comunica el municipi amb Martorell és la B-224, una carretera local que suporta 20.000 vehicles diaris, amb una elevada sinistralitat. El conseller Baiget considera que el desdoblament de la B-224 “és a l'agenda” del govern i que “és de les obres prioritàries per a quan es pugui dur a terme”. El titular d'Empresa hi va afegir que el Departament de Territori i Sostenibilitat “treballa en la redacció del projecte”.

Una altra de les infraestructures que reclama Masquefa és el quart cinturó. En aquest cas, el conseller reivindica que “és una infraestructura prioritària que s'hauria de reflectir en els pressupostos de l'Estat”. Les comunicacions són clau per a algunes de les empreses que han aterrat a Masquefa. La darrera, una planta logística de 63.000 metres quadrats que el grup Carreras està construint a la zona de Can Bonastre. Al mateix municipi es van implantar l'any 2009 la plataforma logística i la seu social a l'Estat espanyol de la cadena de supermercats Aldi. El conseller i l'alcalde van visitar ahir també l'empresa Gruas Sant Jordi, una empresa de tractament i descontaminació de vehicles.

L'alcalde de Masquefa reconeix que en aquest període han pogut ser “més proactius” i que la necessitat els ha fet anar a buscar inversions. Després de créixer en població durant la dècada passada, “ara ens podem dedicar a cohesionar més el poble fent que la gent pugui treballar i viure a casa seva”.

LA XIFRA

110
milions d'euros
d'inversió privada ha atret Masquefa durant la crisi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia