Cinc municipis del Gironès fan un front comú contra l'ampliació de l'AP-7 a 8 carrils

Acusen Foment de no haver-los informat del projecte

Els alcaldes han adreçat una carta al ministre de Foment, José Blanco, en què mostren la seva «sorpresa i indignació» per la falta d'informació en relació amb el projecte d'ampliació de l'autopista. Els alcaldes signants del document, promogut pel consistori de Sarrià de Ter, destaquen que malgrat buscar sempre el diàleg i la negociació amb l'administració promotora de l'obra, constaten que no només s'ha aprovat el projecte definitiu de l'obra sense haver-lo pogut analitzar sinó que a més ja s'ha obert el període de licitació.

Els alcaldes signants, Narcís Casassa, de Sant Julià de Ramis; Iolanda Pineda, de Salt; Enric Vilert, de Vilablareix; Jordi Noguer, de Sant Gregori; i Roger Torrent, de Sarrià de Ter, manifesten que, malgrat no ser perceptiva legalment la informació pública en aquests moments del procés, «el dret a la informació ha de prevaler». Així mateix, especifiquen que aquest dret, «ha de ser tingut en compte sempre», en tractar-se de les institucions competents sobre el territori, però encara més en aquest cas, en què l'«afectació social i ambiental pot ser important», afirmen. Els alcaldes denuncien en la carta que «no n'han rebut cap còpia, que no han pogut accedir al seu contingut i que ni han pogut rebre informació des de la delegació territorial de Carreteres». Malgrat que els signants reconeixen que les solucions que es puguin adoptar en cada cas, «en cada municipi són diferents com ho són els plantejaments de cada ajuntament», diuen que el que han consensuat és fonamentalment la crítica a la manera com s'ha desenvolupat últimament el procés i el fet que el principi de respecte a les institucions locals «no s'hagi tingut en compte».

El municipi que no es queixa es Fornells de la Selva, ja que Acesa i Foment van acceptar totes les seves peticions en relació amb l'enllaç entre l'A-2 i l'AP-7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona