Infraestructures i serveis

La Diputació de Girona, en contra de la MAT de Juià

Unanimitat del ple en la moció de la CUP que “fa costat als pobles afectats”

El ple de la Diputació de Girona va aprovar ahir per unanimitat la moció de rebuig a la línia d’alta tensió que connectarà la MAT amb la subestació de Juià. La nova infraestructura, impulsada per Red Eléctrica, afecta els municipis de Juià, Celrà, Bordils, Cervià de Ter i Sant Julià de Ramis, que hi han presentat al·legacions.

La moció, presentada per la CUP, fa costat així als municipis afectats i critica que no s’ha justificat la necessitat de la infraestructura amb l’impacte ambiental. En la seva defensa, el diputat de la CUP, Lluc Salellas, va argumentar el cost per al territori: “És l’enèsim intent de destruir els paratges naturals que des de fa 20 anys protegim amb tot tipus d’acords des de la Diputació”. Salellas hi va afegir que la funció de la Diputació és “donar suport als municipis”, i en aquest sentit va reclamar la posició unànime del ple en defensa dels pobles afectats. Salellas va defensar un “nou model energètic que superi aquest sistema caduc.”

El 85% de les mocions presentades per la CUP han estat aprovades per unanimitat en els dos primers anys en què la formació cupaire està a la Diputació. Salellas va demanar per l’estat d’algunes d’aquestes mocions, com ara la de la banca ètica, la que demanava un pla estratègic d’energies renovables o la que feia referència a la retirada de medalles franquistes. El president, Pere Vila, va dir que s’hi està treballant i que en farien un informe.

Rebuig al pressupost de Montoro

El ple també va aprovar per unanimitat una moció, presentada per la CUP, de rebuig al pressupost de l’Estat, ja que el considera basat en l’austeritat i la pobresa salarial, les retallades en pensions i serveis públics i la inclusió d’obstacles per dur a terme municipalitzacions dels serveis públics. Es manifesta l’oposició a la llei Montoro i a la “constant agressió contra l’autonomia local i les obligacions imposades als ajuntaments tendents a privatitzar les seves funcions i a ser finançadors obligats de negocis privats i bancs i a recentralitzar en clau espanyola.” El text preserva l’autonomia local buscant fórmules per endegar processos de remunicipalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona