Infraestructures i serveis

Seguretat viària

Campanya d’ERC per frenar el “viacrucis” de l’N-340

Demana l’adhesió a un manifest per fer pressió a l’Estat i que s’alliberin els peatges de l’AP-7

Quant al tram ebrenc, diuen que per obrir barreres entre Vinaròs i l’Hospitalet “només calen 20 milions”

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va iniciar ahir una campanya per demanar que s’alliberin els peatges de l’AP-7 i es posi fi així al “viacrucis” de la carretera N-340. La campanya, que es divulgarà pel web i les xarxes socials, s’ha batejat justament amb el nom de ViacrucisN340.cat, i servirà per recollir tots els incidents que es produeixin a l’N-340. ERC també demana l’adhesió a un manifest per aconseguir fer pressió a l’Estat espanyol per exigir més inversions en infraestructures al territori, demanar més seguretat i intentar, com a mesura immediata per frenar l’elevat nombre d’accidents a l’N-340 per la saturació del trànsit, l’alliberament dels peatges.

“En el darrer any s’han regalat més de 60.000 milions d’euros a la banca, més de 3.000 milions d’euros a les autopistes radials de peatge de Madrid i 1.350 milions al Castor. És una vergonya que no s’alliberi l’AP-7”, va dir ahir Ferran Civit, diputat i president d’ERC al Camp de Tarragona. Així ho va destacar durant un acte que els republicans van convocar a tocar de l’N-340, entre Torredembarra i Creixell, i que va tenir la presència d’alcaldes i regidors del Camp de Tarragona i el Baix Penedès. Simultàniament van convocar una acció similar a les Terres de l’Ebre.

ERC és conscient, però, de la poca voluntat de l’Estat per donar una resposta: “No té cap voluntat de fer-ho; diu que, quan s’acabi la concessió de les autopistes, no es farà el mateix que ara, però no planteja alternatives”, diu Civit. En el mateix sentit es van pronunciar l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la diputada del Baix Penedès Teresa Vallverdú: “La solució seria passar el major trànsit per l’AP-7, i evitar els viacrucis del cap de setmana”, va indicar l’alcalde.

LES FRASES

Amb la campanya volem aportar informació, crear consciència i ajudar a mobilitzar la gent
Alfons Montserrat
president de la Federació d’ERC a les comarques ebrenques
El més lògic seria alliberar els peatges per a trajectes llargs i que l’N-340 fos per a comunicació interna
Teresa Vallverdú
Diputada d’ERC pel Baix Penedès

“Sempre paguem els mateixos”

S. CASES

El president de la federació d’ERC a les comarques ebrenques i alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, va incidir en els tres objectius de la campanya: “aportar informació, crear consciència i ajudar a mobilitzar la gent”. Els alcaldes del tram ebrenc de l’N-340 van recordar ahir que, per alliberar els peatges entre Vinaròs i l’Hospitalet de l’Infant, “només calia una inversió de 20 milions d’euros”. “Continuen amb la política de privatitzar els beneficis i socialitzar les pèrdues, que sempre acabem pagant els mateixos territoris”, va reblar Montserrat. El president dels republicans també va recordar que el Tribunal de Comptes ha xifrat “en més de 3.000 milions d’euros” l’import de les radials de Madrid. En aquest sentit, el senador Miquel Aubà va incidir en “la resposta del govern de l’Estat al viacrucis de l’N-340”: “limitar velocitats, construir rotondes i dibuixar línies contínues”. A causa de la falta de vies alternatives gratuïtes a l’N-340, Aubà va insistir: “ERC hem demanat constantment l’alliberament de l’autopista per a tothom que entri i surti de les Terres de l’Ebre, ja que és l’única via segura ara mateix.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona