Infraestructures i serveis

aeroports

La Generalitat pretén explotar la disponibilitat d’Alguaire

Per donar viabilitat a l’aeroport es vol combinar l’activitat comercial amb la formació i la indústria aeronàutica

El conseller Rull assegura que a partir del 2018 els Bombers de la Generalitat tornaran a l’aeròdrom

Explorant solucions per reactivar l’aeroport d’Alguaire. El conseller de Territori, Josep Rull, va posar ahir de manifest que la Generalitat aposta per la viabilitat de l’aeroport Lleida-Alguaire combinant l’activitat comercial amb la formació i la instal·lació d’indústria aeronàutica i aeroespacial. Rull assegura que per fer-ho possible s’estan tancant acords amb diferents empreses.

En una compareixença al Parlament, Josep Rull reconeixia ahir que la planificació que es va fer entorn de l’aeroport als seus inicis no va ser encertada. “No ens cauen els anells per compartir amb vostès que la planificació que es va fer en el seu inici a l’entorn de l’aeroport de Lleida-Alguaire no va ser l’adequada.” Indica, però, que la Generalitat confia en la viabilitat futura de la instal·lació. Segons el conseller, l’aposta inclou combinar l’activitat comercial amb la formació i la instal·lació d’indústria aeronàutica i aeroespacial, ja que la infraestructura “disposa de 180 hectàrees” per ser llogades a les empreses interessades. Aquest excedent d’espai permet donar a la instal·lació altres usos, a part de l’aviació comercial. Rull ha sentenciat que buscar alternatives per optimitzar Alguaire és una necessitat perquè només amb aviació comercial no s’hi donarà viabilitat.

En aquesta línia, la Generalitat vol tancar acords amb diferents empreses, com ara escoles de vol o companyies de serveis aeris o de drons.

El conseller també va voler destacar que l’aviació comercial ha tingut increments significatius i ha arribat a superar els 34.000 passatgers transportats, malgrat haver retirat les importants promocions que es feia al principi, així com les subvencions que es donaven per volar. Actualment es comptabilitzen 34.754 viatgers a l’aeroport, contra els 27.735 de l’any 2011.

A més, Rull ha assegurat que el servei de prevenció d’incendis, que s’havia externalitzat, tornarà a ser gestionat per la Generalitat. En concret, Alguaire tornarà a disposar dels serveis dels Bombers de la Generalitat a partir del 2018. Els 13 bombers que hi havia es van retirar de les instal·lacions aeroportuàries per poder recol·locar-los a la regió d’emergències de Lleida, on hi havia falta d’efectius. Aleshores es va externalitzar el servei a una empresa privada.

LA FRASE

La planificació que es va fer en el seu inici a l’entorn de l’aeroport no va ser l’adequada
Josep Rull
conseller de territori


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona