Infraestructures i serveis

Infraestructures

Llum verd a la rotonda d’enllaç de la T-240 i la C-51 a la Bisbal

L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Generalitat i la Diputació que permet desbloquejar el projecte

També permetrà millorar l’accés al polígon

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré; el conseller de Territori de la Generalitat, Josep Rull, i el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, han signat el conveni que permetrà construir la reivindicada rotonda a l’enllaç entre la T-240 i la C-51 i que permetrà també millorar els accessos al polígon de Les Planes. Per fer possible l’execució d’aquest projecte, les tres administracions han subscrit un acord per al canvi de titularitat de diversos trams de les carreteres T-240 i TP-2402 i de la carretera de l’Albornar. La nova rotonda es construirà aproximadament a l’altura de l’Esplai del Penedès.

Actualment, la connexió de la carretera T-240 amb la carretera C-51 es fa mitjançant una intersecció que permet únicament els moviments d’entrada i sortida en el sentit de circulació cap a Valls. Per aquest motiu, i després de diverses reivindicacions de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, la Generalitat ha accedit a construir aquesta nova rotonda a la C-51 que permetrà millorar aquest enllaç tant pel que fa a la mobilitat com a la seguretat. Recentment, s’ha condicionat la C-51 al seu pas pel municipi, fet que permetrà habilitar un eix viari comarcal, aprofitant el vial municipal que va des de la rotonda d’accés a l’AP-2 fins a la rotonda d’accés al polígon industrial Les Planes, conjuntament amb el nou tram de carretera construït entre aquesta rotonda i la carretera local de la Diputació TP-2402 i amb la integració de l’últim tram d’aquesta carretera local fins a la rotonda de connexió amb la C-51.

En el projecte tècnic inicial de la C-51 del Vendrell a Valls, al seu pas per la Bisbal, estava previst un enllaç entre les carreteres C-51 i T-240 que assegurava una comunicació total i en totes direccions, però es va produir una modificació en el projecte que va suposar que la comunicació entre un costat i l’altre de la C-51 quedés tallada. Quan es va donar a conèixer el projecte que suprimia l’enllaç entre les dues carreteres, diversos col·lectius van manifestar el seu rebuig i el seu malestar a través d’accions i escrits que van fer arribar a la Generalitat.

LES DATES

01.04.17
La Generalitat
envia a l’Ajuntament una proposta de nou conveni comprometent-se a construir la rotonda
19.06.17
El ple de l’Ajuntament
de la Bisbal dona llum verd al conveni que proposa la Generalitat de Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona