Nadal retarda l'aprovació del projecte de la variant de la Bisbal fins a la pròxima legislatura

Creu «probable» que aquest any es faci la resolució de les al·legacions

El projecte de la variant o també anomenada autovia de la Bisbal d'Empordà no veurà la llum aquest any. El conseller Nadal va avançar ahir que el projecte constructiu no s'aprovarà fins a la pròxima legislatura. El dirigent socialista considera que no en fan prou amb deu mesos per tirar endavant el projecte i apel·la a la prudència per no «precipitar les coses». «És un tema molt laboriós, i en el qual s'ha de fer un treball de síntesi i buscar el màxim de consens possible per minimitzar l'impacte d'una infraestructura que és molt important», assegurava Nadal, que insistia que el projecte «no s'ha de precipitar», sinó que li donaran «un ritme raonable». Però, per una altra banda, el conseller es va mostrar més optimista pel que fa a les al·legacions: «És probable que la resolució del tràmit de les al·legacions es faci aquesta legislatura.»

Dos de sud, cap de nord

El mes de juliol passat, Nadal va fer un cop de timó al projecte fent desaparèixer l'opció nord i quedant-se només amb dos trams del sud. Amb aquest moviment el conseller va tancar el debat, però va precipitar que alguns ajuntaments com ara Forallac i Cruïlles anunciessin la voluntat de dur la qüestió als jutjats.

EL PERSONATGE

JOAQUIM NADAL
conseller de Política Territorial i Obres Públiques
«Cal el màxim de consens possible per minimitzar l'impacte i apel·lem a la prudència per no precipitar-nos»

Vuit milions per al nucli antic

El conseller Nadal i l'alcalde de la Bisbal d'Empordà, Lluís Sais, van signar ahir els convenis per a la rehabilitació del nucli antic del municipi en el marc de la llei de millora de barris, àrees urbanes i viles. La Generalitat aportarà el 50% del projecte, que està valorat en 8,15 milions d'euros, fins a l'any 2013. Les principals actuacions consistiran en la urbanització de carrers per a vianants; la recuperació paisatgística i la millora de l'accessibilitat del riu Daró, i la rehabilitació de façanes, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona