Infraestructures i serveis

municipal

medi ambient

Sant Pere de Torelló tindrà caldera de biomassa nova

L’actual té 16 anys i se substituirà per una de més eficient que es posarà en marxa l’hivern 2018-19

La inversió, de 920.000 euros, està subvencionada

L’hivern del 2018-2019 l’Ajuntament de Sant Pere de Torelló preveu tenir en funcionament la nova caldera de biomassa per subministrar aigua calenta a la xarxa de calor del municipi. En quinze dies o tres setmanes se sabrà quina empresa –Bover Instal·lacions o Suris SA– s’acaba adjudicant definitivament el projecte, amb un pressupost de 920.000 euros per part de l’actual guanyadora (Bover Instal·lacions). La inversió, pressupostada de forma pluriennal entre els exercicis 2017 i 2018, compta amb diverses subvencions (pla de barris i Diputació de Barcelona) i amb fons propis.

El projecte inclou la instal·lació d’una caldera de biomassa de 3.400 kWt de potència; la instal·lació hidràulica, elèctrica i de control, així com també la dels elements de condicionament de les emissions de la nova caldera; i la construcció d’una sitja pulmó, entre altres. Jordi Fàbrega, alcalde de Sant Pere de Torelló, explica que la caldera actual, que funciona ininterrompudament des de fa setze anys, s’ha de substituir per un altra de “més eficient i que doni millor servei”.

LA XIFRA

620
habitatges,
47 empreses i els equipaments municipals es proveeixen d’aigua calenta i calefacció de la xarxa

Ampliar la xarxa un 20%

En paral·lel al canvi de caldera, l’Ajuntament de Sant Pere vol renovar, en dos anys, fins a un 80% de la xarxa de calor per guanyar eficiència energètica i ampliar-la un 20% al nucli urbà “perquè la població no utilitzi combustible fòssil sinó energia renovable”, explica l’alcalde, Jordi Fàbrega. Amb la nova caldera s’han proposat no utilitzar fusta neta o biomassa forestal que provingui de més enllà de 50 km del municipi, per buscar “la màxima eficiència”.

Fins ara, a la central tèrmica només hi havia una caldera de biomassa, que, quan hi hagi la nova, passarà a ser la de suport. Actualment, aquesta funció la fan dues calderes de combustibles fòssils (fuel) que se substituiran per gasoil, “tot i que la idea és no haver-les d’utilitzar mai”. Actualment mitjançant més de 20 km de xarxa es proveeix d’aigua calenta i calefacció 620 habitatges, 47 empreses i tots els equipaments municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona