S'ultima el desmuntatge de les torres elèctriques, que deixarà pas als pisos del pla Caufec a Esplugues

La ronda de Dalt i la B-23 s'hauran de tallar per trams, de matinada, dimarts vinent

Les 31 torres i les línies d'alta i mitjana tensió que baixen de la muntanya de Sant Pere Màrtir fins a l'estació de Collblanc, a l'Hospitalet, hauran desaparegut aviat, ja que les línies s'han soterrat i les torres es desmuntaran en breu. Queda només despenjar les línies d'alta tensió, propietat de Red Eléctrica de España, que passen per sobre de la ronda de Dalt i la B-23, i les torres que les sustenten. Fecsa serà l'encarregada de retirar els cables, que ja estaran sense corrent perquè s'hauran soterrat les línies. Els treballs es faran la matinada de dimarts a dimecres de la setmana vinent, ja que la retirada dels cables obligarà a tallar el trànsit. Es farà de manera gradual: a mesura que els operaris tallin i retirin el cable, es tallarà el trànsit en el sentit de la circulació més proper i es restablirà quan els treballs ho permetin. Es tracta d'una feina laboriosa, per la qual cosa previsiblement els treballs continuaran la matinada de dimecres a dijous. Un cop les torres quedin lliures de cables, es desmuntaran començant pels pisos superiors. L'alcaldessa, Pilar Díaz, assenyala que és molt important eliminar les instal·lacions elèctriques «per l'impacte paisatgístic i per les conseqüències que a la llarga puguin tenir sobre la salut de les persones».

Obres imminents

El desmuntatge de les torres, que va començar la passada tardor un cop s'han soterrat les línies de mitjana i alta tensió que comuniquen amb la subestació de Collblanc, deixarà via lliure als habitatges, l'equipament i la zona comercial del Porta Barcelona. La construcció dels primers pisos és, segons Díaz, imminent, ja que les obres d'urbanització dels entorns de Ca n'Oliveres i de Finestrelles s'han completat en un 90%.

Hi haurà més pisos protegits

En la negociació amb les promotores Sacresa i Metrovacesa, l'Ajuntament ha aconseguit set pisos més de protecció oficial, que se sumaran als 125 de previstos inicialment. Seran, doncs, 132 habitatges protegits a Ca n'Oliveres, que seran els primers que es començaran a construir, durant aquest trimestre. Sacresa es farà càrrec de les edificacions residencials, mentre que Metrovacesa construirà també el sector comercial.

El pla urbanístic preveu la construcció de 234.000 m² de sostre, repartits entre pisos, oficines, dos hotels, un centre comercial i equipaments. Està dividit en dos sectors, separats pel punt en què l'avinguda Diagonal s'encreua amb la ronda de Dalt. A la banda sud s'edificaran tres blocs amb els pisos protegits i una residència per a discapacitats psíquics. Al terreny més proper al centre de la ciutat, amb façanes al carrer Laureà Miró i a la ronda de Dalt, s'aixecarà un centre comercial amb sales de cinema i dos hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona