Infraestructures i serveis

Es reprenen després de dos anys les obres d’un vial d’accés a Sant Boi

La connexió des de la C-245 millorarà el trànsit provinent de Santa Coloma i Sant Vicenç dels Horts

Continua sense data la connexió de l’A-2 amb la C-32

La connexió de les autopistes A-2 i C-32 a l’altura de Sant Boi està aturada des del 2015 i sense data de represa. Però els conductors tindran un lleuger alleujament perquè s’han reprès les obres del vial d’accés a Sant Boi des de la C-245, aturades també des de feia dos anys perquè l’adjudicatària va entrar en concurs de creditors. Aquest vial, que va quedar tallat com a conseqüència de la interrupció de la connexió entre l’A-2 i la C-32, ajudarà a descongestionar el trànsit provinent de Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts. Durant els últims mesos, les alcaldesses de Sant Boi, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts i l’alcalde de Torrelles de Llobregat han exigit al Ministeri de Foment, amb la Diputació i la Generalitat, solucions per evitar les cues i les molèsties circulatòries provocades per la interrupció de les obres. Després de cartes, mocions, converses telefòniques i reunions, els ajuntaments han constatat que Foment ha iniciat els treballs necessaris per a la reobertura del vial.

L’obra implicarà la demolició d’un mur provisional al lateral de la carretera i l’excavació del terreny per encabir el nou ramal, que permetrà eliminar el desnivell existent. Finalment, es pavimentarà la connexió de la carretera amb el vial d’accés al nucli urbà. Aquests treballs duraran dos mesos i, segons assenyalen els ajuntaments, la incidència de les obres serà puntual pel que fa a la circulació. La previsió és que el vial s’obri al trànsit a mitjan desembre.

Paral·lelament, la Diputació i Foment estan treballant en la signatura d’un conveni per desdoblar el ramal de connexió entre la BV-2002 i l’autovia A-2 i ampliar la rotonda de Sant Vicenç dels Horts que connecta amb aquestes dues infraestructures i amb la B-23.

La connexió de l’A-2 i la C-32 a l’altura de Sant Boi, anomenada també variant de la C-245, és una obra que es remunta al 1992 i que ha experimentat múltiples incidències. Fa 25 anys es va redactar el projecte que havia de posar fi a les llargues cues que es formen a la rotonda de la Parellada, on els conductors poden trigar 20 minuts a recórrer un quilòmetre. La prioritat per entrar a la rotonda la tenen els que passen de l’A-2 a la C-32, cosa que provoca llargues esperes dels que s’hi volen incorporar venint del nucli urbà de Sant Boi i dels que provenen de Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Sant Vicenç dels Horts. Les obres no van començar fins al 2006, però es van aturar el 2006, el 2010, el 2013 i el 2015. Fa dos anys Foment va al·legar que el projecte havia quedat desfasat per la nova normativa de seguretat viària. Les obres no tenen encara data.

LA DATA

30.06.16
El ple
de Sant Boi aprova per unanimitat una moció presentada per ERC i CiU que reclama la represa de les obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona