El viaducte del TAV a Bàscara està gairebé acabat de muntar i el túnel de les Cavorques està molt avançat

Les obres del pont més llarg entre Figueres i Barcelona van començar fa un any

El viaducte que travessa el riu davant per davant del municipi de Bàscara, conegut amb el nom de viaducte del Fluvià, és el més important del traçat entre Barcelona i Figueres. Es va començar a construir fa un any i ara es veu gairebé muntat. Tot i això, l'Adif no el donarà per acabat fins que s'hagi fet la plataforma, és a dir, fins que es formigoni la part per on circularan els trens. En el mateix tram (de Vilademuls a Pontós) en què està inclòs aquest pont, també hi ha el túnel de les Cavorques, que uneix el Pla de l'Estany amb l'Alt Empordà, i que també avança a molt bon ritme.

Desviaments de l'N-II

L'administrador d'infraestructures ferroviàries (Adif) també està treballant en les obres de construcció en el tram de Pontós a Borrassà, on s'han acabat el viaducte de la riera de Santa Anna i s'ultima el de la Font Vella. També va a bon ritme la construcció dels ponts per salvar l'autopista i l'N-II.

Precisament, en aquest punt és previst un desviament de la carretera entre els trencalls de Pontós i Garrigàs. Aquest desviament, que ja s'està preparant, s'afegirà a un altre que s'ha obert recentment en el mateix punt. En el primer cas, s'ha hagut de desplaçar i aixecar la via perquè el TAV passi per sota, mentre que el desviament que ja ha entrat en servei s'havia de fer per poder-hi construir el pont del tren a sobre. Des de Borrassà fins a Figueres, segons fonts de l'Adif, es continuen executant quatre viaductes, tot i que l'obra més important és la del túnel del Puig de les Basses, de 1750 metres, que està molt avançat.

Les mateixes fonts posen de manifest que, pel que fa a l'estació provisional del TAV a Vilafant, aquesta estarà a punt aquest any, i que està projectant la definitiva.

k

Vegeu més imatges a www.elpunt.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona