El Ministeri de Medi Ambient inverteix 43 milions d'euros en la Rambla Gallinera

La directora General de l'Aigua del Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí va visitar divendres 29 de febrer les noves obres de laminació i drenatge de la conca de la Rambla Gallinera d'Oliva juntament amb el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Ricardo Peralta, el President de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Juan José Moragues, així com el Director General d'Acuamed, Carlos Massa, l'alcalde d'Oliva, Salvador Fuster, i el seu homòleg de l'Adsúbia, José Gerardo Server.

Aquestes obres s'emmarquen dins d'un pla d'actuació urgent que contempla una sèrie de fases estructurals. Es tracta d'un conjunt de mesures que inclouen presa, transferència i encreuaments, destinades a pal·liar els efectes de les avingudes que es donen en la zona amb periodicitat anual i que permetran desaiguar els excedents sense que es produeixquen desbordaments. Així, s'intenta evitar les inundacions provocades per aquestes avingudes anuals que neguen zones de carretera, cultiu i, fins i tot, afecten al propi casc urbà de la localitat.

El projecte contempla canalitzar parcialment i condicionar el llit de la Rambla Gallinera fins més avall del seu creuament per la carretera N-332. A més, es contempla una presa que permetrà laminar avingudes de fins a 50 anys de període de retorn alleujant pels seus desaigües de fons cabdals que no superen la capacitat d'evacuació de la rambla en el tram encreuat amb la N-332.

Aquestes actuacions es completen amb una transferència del riu Alfadalí a la Rambla Gallinera. També s'inclouen una sèrie d'obres que tenen l'objectiu d'afavorir el drenatge i la reincorporació de cabdals en cas d'avingudes extraordinàries, disminuint els temps de buidatge, en el Barranc de Benirrama, en el Canal Est de Desaigüe de la Rambla Gallinera i en la Menegueta de la Rabosa.

D'altra banda, també es duran endavant una important sèrie de mesures de millora ambiental: es recuperarà una zona natural degradada per les inundacions i es condicionarà l'espai per a ús recreatiu.

L'actuació suposa una inversió global de 43 milions d'euros, dels quals 35 corresponen a l'obra i la resta a expropiacions, assistències tècniques i altres conceptes. La nova infraestructura beneficiarà a 30.000 persones que es veien afectades per les avingudes provocades per les pluges torrencials que es donen a la comarca.

El ministeri ha apuntat també que, durant els 23 mesos de duració de les obres, es crearan una mitjana de 88 llocs de treball per a la zona de La Safor, amb pics de fins a 126 llocs en determinades fases.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona