Foment proposa un protocol per a l'estudi de la integració urbana de l'AVE a Sagunt

L'alcalde s'ha reunit a Madrid amb el director general d'Infraestructures Ferroviàries

En la trobada que aquest matí han mantingut l'alcalde de Sagunt, Alfredo Castelló, i el director general d'Infraestructures Ferroviàries, Carlos María Juárez, amb motiu de la sol·licitud de l'Ajuntament de Sagunt de donar una solució d'integració de l'AVE en el tram València-Castelló al seu pas pel municipi, Juárez ha proposat la signatura d'un protocol per estudiar la qüestió, entre el Ministeri de Foment, la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament.

El director general d'Infraestructures Ferroviàries del Ministeri ha destacat la necessitat de realitzar els estudis tècnics que permeten definir les solucions més adequades, així com la importància de realitzar un «treball coordinat» entre totes les administracions implicades per accelerar-ne l'execució. Una volta s'haja arribat a un acord sobre la solució d'integració a adoptar, «se n'instrumentalitzarà el desenvolupament a través de la subscripció del corresponent conveni», ha manifestat Foment en un comunicat.

Juárez ha reafirmat que, «d'acord amb el compromís del ministre de Foment», tot el traçat de l'AVE entre Castelló i València estarà en obres en 2010 una vegada licitats ja quatre subtrams: accessos Port de Sagunt-Sagunt, Sagunt-la Llosa, Moncofa-Borriana i Almassora-Castelló, amb una longitud total de 21 quilòmetres.

El nou traçat s'ha dissenyat per a doble via d'alta velocitat en ample internacional i trànsit mixt de mercaderies i viatgers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona