Infraestructures i serveis

Un circuit natural, el més votat del pressupost participatiu d’Olot

En aquesta primera experiència s’hi ha implicat tan sols un 8% del cens, una xifra que l’equip de govern considera que no és dolenta

En el ple municipal d’aquesta setmana es donarà el vistiplau als sis projectes que els veïns de cinc barris d’Olot han escollit perquè siguin realitat a curt termini, corresponents al primer pressupost participatiu de la història de la ciutat. Les propostes són, per ordre de més a menys vots obtinguts: una ruta natural per fer a peu entre la Moixina i el Pla de Llacs (s’aprofiten els trams ja existents, que es milloren, i se n’hi afegeixen d’altres); l’organització d’unes jornades dedicades a la dona (formatives i de diàleg); la millora dels camins per a bicicletes de la trama urbana; més informació als barris sobre serveis, especialment socials i de salut; el condicionament d’un “espai de trobada” i d’activitats al final del carrer Gòdua (amb taules de pícnic i arbrat) i la incorporació d’un gegant a la faràndula festiva de Sant Roc. Cadascun d’aquests projectes té un pressupost d’entre 20.000 i 40.000 euros.

En aquest primer pressupost participatiu hi podien votar les persones empadronades als barris de Sant Roc, Pequín, Bonavista i les Fonts, i el poble de Batet. Hi han pres part 772 persones (un 8% de les que ho podien fer), una proporció que –en la presentació dels resultats, ahir al vespre– el regidor Josep Maria Coma no va considerar dolenta, tenint en compte els percentatges registrats en processos similars d’altres ciutats.

Els sis projectes s’han triat d’entre els 15 que s’havien sotmès a votació els darrers dies, els quals havien sorgit de les reunions prèvies entre veïns i tècnics. Un grup de seguiment analitzarà pròximament els resultats i tot el procés, amb l’objectiu de corregir el que faci falta de cara a la pròxima convocatòria, en la qual prendran part la resta de barris.

A més del regidor Coma, a la presentació d’ahir van assistir la tècnica Érika Zárate i, en representació de les associacions de veïns de Sant Roc i de les Fonts, Toni Moreno i Josep Comas respectivament.

LA XIFRA

40.000
euros
és el màxim que havia de tenir de pressupost cadascun dels projectes a escollir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona