Infraestructures i serveis

Front contra l’ampliació de l’A-2 que planteja Foment

Els ajuntaments del Bruc, Castellolí, Abrera, Esparreguera, Olesa i Collbató reclamen diàleg al ministeri

Els consistoris exigeixen una taula de negociació amb la Generalitat i el govern espanyol

Els ajuntaments del Bruc, Castellolí, Abrera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Collbató, a les comarques de l’Anoia i el Baix Llobregat, han aprovat una moció conjunta en què mostren la seva oposició al projecte d’ampliació de l’autovia A-2, des de Martorell fins a Igualada, segons recull l’ACN. Els municipis afectats exigeixen al Ministeri de Foment que se’ls tingui en compte en l’elaboració del projecte i suggereixen la creació d’una taula de diàleg en què hi hagi els municipis, la Generalitat i el govern espanyol. “Som els que millor coneixement tenim de les problemàtiques que pot comportar un projecte d’aquesta envergadura”, ha justificat l’alcalde del Bruc, Enric Canela. El ple d’aquest municipi anoienc ha estat el darrer que ha aprovat la moció.

Els consistoris hi denuncien “la falta de sinergies i de treball conjunt amb els municipis, que són els que millor coneixen el territori i els seus reptes”. En el text consideren que, abans de cap projecte de reforma, “cal establir una coordinació entre les tres administracions per compartir una diagnosi conjunta de necessitats d’infraestructures que sigui viable, que tingui present la sensibilitat ambiental, que eviti l’afectació urbana als barris, i que no oblidi les necessitats vinculades al transport públic ni la necessària connectivitat entre municipis”. En el document, els ajuntaments, però, reconeixen que l’actual “A-2 requereix accions i obres de millora que ja fa molts anys que són reclamades pel territori per la perillositat existent” i la falta de seguretat, així com per la sinistralitat registrada.

Una taula de diàleg

En la moció, els ajuntaments exigeixen que s’estableixi una taula de negociació entre els ajuntaments afectats, la Generalitat i Foment per definir una diagnosi compartida d’infraestructures futures, entre les quals el disseny d’un nou traçat de l’A-2 i els seus accessos i connexions a les vies futures i ja existents. En paral·lel, l’Ajuntament del Bruc també ha aprovat una moció de les plataformes ciutadanes Salvem el Bruc, Agrupació de Defensa de la Natura i Associació de Joves l’Esquerda, en què, com explicava Canela, es reivindica que es tinguin en compte les afectacions “mediambientals” que pot comportar l’ampliació de la carretera i s’exigeix, entre altres mesures, un estudi de l’impacte mediambiental.

LA FRASE

Som els que millor coneixem els problemes que pot suposar una obra com aquesta
Enric Canela
alcalde del bruc


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona