Adif invertirà més de 7 milions en la remodelació de les estacions de tren de Pineda de Mar i Canet

Millores gairebé calcades les que es faran a les estacions de tren de Pineda de Mar i Canet de Mar, segons els projectes que executarà en els pròxims mesos l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) i que ahir va presentar públicament en actes a cada un dels municipis.

A grans trets, i amb un pressupost global que supera els 7 milions d'euros –3.232.188,6 euros per a Canet i 3.970.313 euros per a Pineda–, s'incidirà en l'eliminació de les barreres arquitectòniques, la construcció d'un pas inferior amb ascensors i la creació de recorreguts guiats per a invidents. Les propostes, que ahir van ser presentades pel president d'Adif, Antonio González, i el delegat del govern a Catalunya, Joan Rangel, també inclouen millores a les andanes, les marquesines, l'edifici de viatgers, els tancaments, l'aparcament i l'entorn.

Està previst que les obres comencin durant el juliol i que s'allarguin un termini d'uns vuit mesos, tot i que des d'Adif s'ha assegurat que en aquest període el trànsit de combois es mantindrà amb normalitat. Entre les actuacions més importants destaca la construcció dels passos subterranis adaptats, que permetran eliminar els passos a nivell. També són importants les obres a les andanes. En el cas de Pineda, es demolirà l'actual andana central, situada entre les vies 1 i 2, es traslladarà la via en sentit Maçanet en l'àmbit de l'estació i es construirà una nova andana lateral, que tindrà una longitud de 200 metres i una amplada de 6 metres. Pel que fa a Canet, es perllongarà l'andana del costat de l'edifici de viatgers fins a arribar als 200 metres de llargada, es demolirà l'andana central per poder traslladar la via 2 i es construirà una nova andana lateral, també de 200 metres de llargada i 6 d'amplada.

Durant l'acte fet a Pineda, el president d'Adif va assegurar que s'estudiaria la viabilitat de construir un baixador de tren al barri del Poblenou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona