Infraestructures i serveis

No de l’Ajuntament de Blanes a allargar la C-32 fins a Lloret

El nou equip de govern insisteix en l’impacte ambiental de l’autopista

Canosa recorda l’oposició en una consulta

El nou equip de govern de l’Ajuntament de Blanes, d’ERC i els comuns, es va mostrar ahir clarament en contra de l’allargament de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. L’alcalde, Àngel Canosa (ERC), va defensar la plataforma Aturem la C-32 i va demanar a la Generalitat que rectifiqui. “Instem l’autoritat competent, la Generalitat, a redreçar la situació i a optar per una solució que no malmeti més el territori.”

Canosa va llegir ahir al matí una declaració institucional al costat de la regidora d’Urbanisme, Rosa Aladern (En Comú Podem), i altres edils. Per Canosa, la posició de la ciutadania de Blanes i Lloret s’ha de respectar. “Aquesta posició contrària al projecte de prolongació de la C-32 va estar avalada pel resultat d’una consulta [el 2016], on més d’un 71% dels participants hi van votar en contra, mentre que un 28% ho van fer a favor”. L’alcalde, que forma part del ple des del 2015, va lamentar que la Generalitat hagi començat els treballs a Lloret tot i que una part dels veïns s’hi oposen i solen anar als boscos afectats a impedir el treball de les màquines. “El poble blanenc, a través del seu alcalde, lamenta la manera com s’estan fent les primeres passes d’aquest projecte. La tala massiva de bosc ja ha provocat força estralls.”

La posició de l’Ajuntament blanenc és molt significativa. Difereix de l’anterior equip de govern, que avalava l’allargament de l’autopista, tant amb Miquel Lupiáñez com amb Mario Ros, els dos batlles que hi va haver en l’anterior mandat. Tot i això, el consistori blanenc va organitzar la consulta ciutadana del 2016, a diferència del de Lloret, on ho van fer entitats del poble.

D’altra banda, l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat (Junts), manté que l’ampliació de la C-32 és “necessària i volguda” per garantir la mobilitat del turisme durant els mesos d’estiu. En declaracions a l’ACN, Dulsat admet que la suspensió cautelar de l’informe d’impacte ambiental feta pel TSJC ha estat “una mala notícia”.

LA DATA

17.04.16
va ser el dia
que entitats de Lloret i l’Ajuntament de Blanes van convocar una consulta ciutadana sobre la C-32.

El grup Impuls per Girona defensa l’allargament

El grup Impuls per Girona va reiterar ahir que l’allargament de l’autopista és necessari. Sosté que, si no es fa l’obra, “això afectarà negativament la qualitat de vida dels residents a la zona, cansats de col·lapses viaris i cues, i la competitivitat econòmica del sud de la Costa Brava”, afirmen en un comunicat. Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, la FOEG, el Fòrum Carlemany i Pimec Girona integren aquest lobby econòmic, que insta el govern a reprendre l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona